Svadobná torta Husľové puzdro

zdenus - bez fotkyzdenus, 7. novembra 2012
Svadobná torta Husľové puzdro
Foto: zdenus

Túto tortu som piekla pre kamarátku na svadbu, bolo to na poslednú chvíľu, ešte sme aj prerábali byt, priniesla si formu a ty sa Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla pre kamarátku na svadbu, bolo to na poslednú chvíľu, ešte sme aj prerábali byt, priniesla si formu a ty sa postaraj.

Suroviny

24 ks
24 PL
24 PL
3
150 g kvalitná
150 ml
1 PL
krém:
1 l
3 - 4 PL
500 g
250 g
150 g kvalitná
400 - 500 g
 Varna




Postup

  1. 1

    cestá si pečiem deň vopred, žĺtka s cukrom vyšľaháme a v druhej mise bielka so štipkou soli, preosejeme múku z kyp. práškom, pomaly zamiešame do žltkou, pridávame bielka, dve cestá robím biele a jedno kakaové, do kakaového pridávam roztopenú čokoládu, do ktorej som primiešala šľahačku, pozor bude vám čokoláda hustnúť, musí sa liať ako lievancové cesto

  2. 2

    krém si varím z múky a mlieka ako hustý puding, maslo, Hera a cukor miešam do penista, robím to v dvoch mixéroch, inak to mám po celej kuchyni, krém vychladnutý pridávam do masla, Hery a cukru rovnako po lyžiciach, do jednej časti pridám čokoládu pripravenú podobným spôsobom ako do cesta a miešam, plním cestá, ktoré si rozkrojím na polovicu, plním striedavo, môžete potrieť džemom, nechám poriadne stuhnúť

  3. 3

    marcipán Varna je jednoduchý a dá sa použiť aj na ružičky, ozdoby si robím sama, keď vaľkám marcipán posýpam si dosku ml. cukrom, alebo škrobom, nanášam na tortu, rovnám, zdobím až sa za mnou práši - nesmie ma nikto rušiť. Možno sa mi všetko nepodarí, ale ja som spokojná, ešte viac ma poteší, keď sa torta páči. Recept nájdete na internete torty od mamy.

Diskusia k receptu

tatranka
No ale si sa veru dobre postarala.Tortička je vydarená a veru s motívom huslí som sa ešte nestretla.Pekné a nápadité.Tak nech tvojej priateľke na ceste životom vyhrávajú len tie lahodné melódie,veď si sa im vzorne o to postarala.Si šikovná!
aroooo
škoda, že si nedala aj fotku ako to skladáš a tvaruješ
zdenus
Vážila 9 kg, no postup som si nerobila nemala som ani šajnu , že to pošlem na varechu, ďakujem .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia