Sušené jahody

Sušené jahody

Autor receptu: redakcia

Sušené jahody sú výborná vec – dajú sa použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný a zdravý snack. Ich príprava pritom vôbec nie je zložitá, treba na to len čas.

2
porcie
20 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahody nakrájame na plátky, pričom dávame pozor, aby neboli príliš tenké, lebo by zostali prilepené na papieri.
  2. Na plech či plechy dáme papier na pečenie, poprášime ho cukrom a rozložíme plátky jahôd.
  3. Dáme do rúry vyhriatej na 60 stupňov a sušíme 4–5 hodín. Rúru necháme počas sušenia pootvorenú – najlepšie je dať do dvierok napríklad varechu. Potom necháme vychladnúť a opatrne preložíme do vzduchotesnej nádoby.