Sušené jahody
Sušené jahody
Autor receptu: redakcia
Sušené jahody sú
výborná vec – dajú sa
použiť na ozdobu dezertov, ale aj ako chutný
a zdravý snack. Ich príprava pritom vôbec nie
je zložitá, treba na to len
čas.
2 porcie |
20 minút príprava |
300 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahody nakrájame na plátky, pričom dávame
pozor, aby neboli príliš tenké, lebo by zostali
prilepené na papieri.
- Na plech či plechy
dáme papier na pečenie, poprášime ho cukrom
a rozložíme plátky jahôd.
- Dáme do rúry vyhriatej na 60 stupňov a sušíme 4–5 hodín. Rúru necháme počas sušenia pootvorenú – najlepšie je dať do dvierok napríklad varechu. Potom necháme vychladnúť a opatrne preložíme do vzduchotesnej nádoby.