Foto: sonulienka
Vždy na vianoce robím tieto šuhajdy sú výborné.
príprava
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Pripravíme si náplň už dostať kúpiť kondenzované karamelové sladené mlieko nemusíme dve hodiny variť.Kondenzované karamelové mlieko zmiešame s maslom a pridáme tri PL rumu.Dobre vyšľaháme a dáme schladiť.
-
3
Potom si pustíme vo vodnom kúpeli ceru a polámanú čokoládu a plníme košíčky.Najprv čokoládu na spodok dáme stuhnúť na chladné miesto a potom karamelovú náplň.Na to doplníme čokoládu tiež necháme trochu stuhnúť a dáme oriešky. Zvlášť vo vodnom kúpeli si pustíme tmavú nenafotila som síce 400 gr. s cerou. Potom si zvlášť vo vodnom kúpeli pustíme bielu čokoládu s cerou.Tiež som nenafotila toľko koľko má byť tak mi prepáčte.
-
4
Takto sú komplet naplnené a ozdobené orieškom.
-
5
A kúpila som si silikónové formičky tak som skúšala.
-
6
Aj s náplňou
-
7
Naplnené komplet - tak ako šuhajdy tiež sú plnené karamelovou náplňou.
-
8
Po vyklopení
To je myslím si to hlavné,že si všetci tu poradíme a potešíme sa.
Karamelovú plnku len kondenzované karamelové sladené salko rozmiešam s maslom,pridám rum a šľahačom došľahám aby sa to dobre spojilo.
Potom si pripravím papierové košíčky a do nich naljevam podľa toho aké máš košíčky toľko rozpustenej čokolády.Ja som na spodok dala dve kávové lyžičky, nechala som to stuhnúť a dala som plnku a na plnku hneď možeš dať čokoládu a znovu nechať stuhnúť.Zdobyť možeš podľa vlastnej fantázie.Ak by si chcela dať oriešky ako ja tak pokiaľ ešte nie je čokoláda veľmi stuhnutá ich dáš na stred šuhajdy.Ak ešte niečo tak napíš. Alebo napíš či si ich robila a či sa Ti podarili.
ja robím šuhajdy trochu iné, z BB pudingu...ale tie tvoje v tých silikónových formičkách vyzerajú krásne
Ale teraz k veci, podľa mňa to nemusí byť len v sil. forme. Ja som napr.už plnila do formy z tých Milka srdiečok alebo Toffifee. Ide to aj pekne vyklopiť. Sú síce o čosi menšie, ale nerobím to často, tak si formu nebudem kupovať. Pekný blížiaci sa večer prajem.
ja robievam suhajdy z LADOVYCH GASTANOV. na 1/2 cery ide 5 tychto cokoladiek. vsetko nechat roztopit vo vodnom kupeli. krasne tuhnu aj su velmi chutne. robievam do malinkych kosickov na vrch lentilku. take mile sladke jednohubky. a moja svokruska suhajdy plni klasickym karamelom (ked robi karamelky alebo burizonove gulky a ostane jej karamel da spravi suhajdy) a lepsie ako tie jej som este nejedla.
1. Uvarim Salko (alebo kupim uz skaramelizovane), vychladnute vyslaham s maslom a rumom a necham vychladnut.
2. Vo vodnom kupeli roztopim Ceru a polamanu cokoladu na varenie.
3. Na spodok kosicka dam cokoladovu plnku (Cera + cokolada na varenie), necham stuhnut. Na to dam karamelovu plnku (Salko + maslo + rum) a necham stuhnut. Navrch zase cokoladova plnka, nechat stuhnut a nakoniec dat oriesok.
Alebo druhy variant - v 2. bode nahradit cokoladu na varenie bielou cokoladou a zvysok rovnaky?
Lebo mi potom trochu nesedia tie jednotlive suroviny - nejaka cokolada je tam navyse...
Dakujem vopred za ochotu :-)
Karamel milujem, tak verím, že budú chutiť.