Staromoravská kačica

Autor receptu: pamacka

Zasa jeden rodinný recept ešte z kuchyne mojej babičky ,pečená kačica s kapustovými haluškami,polievka z drobov a delikatesa- kačacia pečeň v kačacej masti.Recept je na dve kačice nakoľko to robievam keď príde sestra s rodinou.

8
porcií
30 minút
príprava
2 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú kačicu večer nasolíme.Na druhý deň ju posypeme rascou a podlejeme troškou vody.
  2. Pečieme pomaly cca 2 hodinky,otáčame a oblievame.Ak máme v pekáči veľa masti tak tú postupne zlievame.
  3. Upečenú podávame s kapustovými haluškami.
  4. a droby a odrezky na polievku
  5. a pečienka v zliatej masti
  6. a na druhý deň na chlebe-delikatesa
  7. 500g kyslej kapusty,5-6 väčších zemiakov,2 vajcia,polohrubá múka,soľ,trošku mlieka Kapustu uvaríme, poprípade dochutíme octom a cukrom.Zemiaky postrúhame,pridáme vajcia,soľ,múku a mlieko podľa potreby.Uvaríme v osolenej vode a zmiešame s kapustou a s trochou kačacej masti.Ja som ich teraz podávala s kačacinou,no vynikajúce len tak s opečenou slaninkou,klobáskou alebo aj k inému pečenému mäsu.