Staromoravská kačica
Autor receptu: pamacka
Zasa jeden rodinný recept ešte z kuchyne mojej babičky ,pečená kačica s kapustovými
haluškami,polievka z drobov a delikatesa- kačacia pečeň v kačacej masti.Recept je na dve
kačice nakoľko to robievam keď príde sestra s rodinou.
8 porcií |
30 minút príprava |
2 minút na 250 °C |
Postup
- Očistenú kačicu večer nasolíme.Na druhý deň ju posypeme rascou a podlejeme troškou vody.
- Pečieme pomaly cca 2 hodinky,otáčame a oblievame.Ak máme v pekáči veľa masti tak tú postupne zlievame.
- Upečenú podávame s kapustovými haluškami.
- a droby a odrezky na polievku
- a pečienka v zliatej masti
- a na druhý deň na chlebe-delikatesa
-
500g kyslej kapusty,5-6 väčších zemiakov,2 vajcia,polohrubá múka,soľ,trošku mlieka
Kapustu uvaríme, poprípade dochutíme octom a cukrom.Zemiaky postrúhame,pridáme vajcia,soľ,múku a mlieko podľa potreby.Uvaríme v osolenej vode a zmiešame s kapustou a s trochou kačacej masti.Ja som ich teraz podávala s kačacinou,no vynikajúce len tak s opečenou slaninkou,klobáskou alebo aj k inému pečenému mäsu.