Sriracha
Autor receptu: warisiss
Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú
odrodu chilli papričiek, odporúčam jalapeno alebo inú jemnú odrodu. Nie feferóny !!!!
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ľubovoľnú odrodu chilli papričiek (nie feferónov!!) nasekajte nadrobno, cesnak pretlačte. Všetky suroviny okrem cukru zmiešajte a nechajte odstáť v chladničke cez noc aby sa chute premiešali.
- Potom túto zmes aj s cukrom umiestnite na panvicu alebo do teflónového hrnca a prudko zohrejte. Potom uberte teplotu a miešajte asi 5 min. Nechajte vychladnúť.
- Rozmixujte do hladka. Skladujte v zaváraninových pohároch v chladničke.