Sriracha

Autor receptu: warisiss

Jednoduchá a rýchla príprava najlepšej chilli omáčky na svete. Používame na ňu ľubovoľnú odrodu chilli papričiek, odporúčam jalapeno alebo inú jemnú odrodu. Nie feferóny !!!!

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ľubovoľnú odrodu chilli papričiek (nie feferónov!!) nasekajte nadrobno, cesnak pretlačte. Všetky suroviny okrem cukru zmiešajte a nechajte odstáť v chladničke cez noc aby sa chute premiešali.
  2. Potom túto zmes aj s cukrom umiestnite na panvicu alebo do teflónového hrnca a prudko zohrejte. Potom uberte teplotu a miešajte asi 5 min. Nechajte vychladnúť.
  3. Rozmixujte do hladka. Skladujte v zaváraninových pohároch v chladničke.