/ 112. stránka

  • Recept bez obrázku

    Zapekané palacinky s bryndzou

    Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.

  • Recept bez obrázku

    Chrumkavá ryba

    Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho prípadné kosti.

  • Recept bez obrázku

    Palacinky plnené mandľovým krémom

    Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy dáme múku a za stáleho miešania mlieko. Nakoniec pridáme vajce.

  • Recept bez obrázku

    Parížske rezne

    Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich. Vyberieme z vrecka, osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Rybí šalát

    Ľadový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na kúsky. Rožky nakrájame na kocky a opražíme na troche olivového oleja, pridáme k nim aj nadrobno pokrájaný cesnak. Rybie prsty upečieme alebo vypražíme.

  • Recept bez obrázku

    Rybacie soté

    Na rozohriatom oleji opražíme na kolieska pokrájaný pór, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané šampiňóny, na dlhšie rezance pokrájanú hlávkovú kapustu a horčicu.

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé na zelenine

    Plátky rybieho filé opečieme z obidvoch strán, pridáme šampiňóny, kolieska paprík a paradajok. Podusíme asi 5 minút. Potom pridáme rascu, kečup, strúhaný syr a krátko spolu zapečieme.

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé ako mozoček

    Rybie filé pokrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na časti oleja.

  • Recept bez obrázku

    Zeleninový hrniec

    Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné klasy zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme.

  • Recept bez obrázku

    Pstruh s fazuľkami

    Očistené filety pstruha okoreníme a osolíme. Opečieme na oleji a vyberieme z panvice. Pridáme zliate fazule a kukuricu, prelisovaný cesnak a kečup. Zalejeme škrobom rozmiešaným v troške vody.

  • Recept bez obrázku

    Rybia delikatesa

    Pstruhy očistíme, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením a uložíme do zapekacej misy potretej olivovým olejom. Pstruhy polejeme citrónovou šťavou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenovom vňaťou a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút....

  • Recept bez obrázku

    Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

    Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky, odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražené oriešky nakrájame nahrubo. Múku posolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Šťuka s dubákovou omáčkou

    Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme priečne zárezy. Dôkladne ju potrieme soľou a koreninami (bazalku pridáme až tesne pred tepelnou prípravou), pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme...

  • Recept bez obrázku

    Pikantný kapor

    Očisteného kapra osušíme, pokrájame na porcie, osolíme, zľahka obalíme múkou a na oleji z obidvoch strán opečieme do ružova.

  • Recept bez obrázku

    Losos po grécky

    Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena. Vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu a hríby. Zalejeme vínom, pridáme na plátky posekané olivy a krátko povaríme....

  • Recept bez obrázku

    Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou

    Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a olivovým olejem, osolíme a okoreníme podľa chuti a do zmesi uložíme steaky. Necháme v chladničke marinovať asi 2 hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Kapor so šalviou

    Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v múke zmiešanej so sladkou paprikou a prudko osmažíme.

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka so zeleninou

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, soľ, rascu a podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Pečené plnené pstruhy

    Najprv si pripravíme plnku. Pomleté mäso a cibuľu zmiešame so strúhankou. Osolíme, okoreníme a premiešame s rozšľahaným vajcom. Potom zmes opražíme v rozohriatom tuku, podlejeme hydinovým vývarom, prikryjeme a domäkka udusíme.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist