Špenátové palacinky
Autor receptu: jezibabka1
určite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som ich robila aj
ako hlavne jedlo na moje narodeniny a mali úspech, ale tieto vám ponúkam hlavne preto,
že každý potrebuje dostať do svojich detí alebo vnúčat aspoň trošku špenátu a v tom
"zelenom tvare" to je väčšinou nemožné
Postup
- pripravíme si palacinkové cesto ( polotovar alebo osvedčené z našej kuchyne) , zhruba 1 l, pridame prelisovaný cesnak - 2-3 strúčiky, soľ podľa potreby a vyžmýkaný mrazený špenát, premiešame a necháme postáť asi 1/2 hod. Z odležaného cesta upečieme palacinky, natrieme kyslou smotanou, posypeme nastrúhaným syrom a zvinieme
- podávame so zeleninovým šalátom (pokiaľ nám to nikto neje rovno z palacinkárne)