Špenát pre Agátku fotorecept

evusik - fotkaevusik, 6. júna 2012
Špenát pre Agátku (fotorecept)
Foto: evusik

Tento recept som pripravila pre našu 10 mesačnú vnučku Agátku podľa knižky Hneď to bude, anjelik. od Bukovského, konkrétne recept č.77

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cícer si večer namočíme a na druhý deň uvaríme do mäkka, alebo použijeme konzervu, vtedy ale cícer dobre popreplachujeme pod tečúcou vodou, tak aspoň píše Bukovský vo svojej knihe. Do horúcej (neosolenej) vody dáme variť cestoviny a jeden strúčik cesnaku

    Špenát pre Agátku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na hrniec dáme naparovaciu nádobu so špenátom a zakryjeme. Varíme asi 10 minút.

    Špenát pre Agátku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V nádobe rozmixujeme sparený špenát, cícer a pridáme aj uvarený cesnak a málinko vody z cestovín.

    Špenát pre Agátku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarené cestoviny necedíme a neprelievame studenou vodou! Lyžicou ich aj spolu s trochou vody preložíme do misky, vidličkou roztlačíme a pridáme špenátovo-cícerovú kašu. Samozrejme môžete všetko aj s cestovinami rozmixovať, záleží od toho akú stravu dokáže dieťa prijímať.

    Špenát pre Agátku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cestoviny so špenátom zamiešame a môžeme podávať.

    Špenát pre Agátku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Našej Agátke babkin špenát chutil až tak, že zmastila plnú misku :-)

    Špenát pre Agátku (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

julica
Ahoj Agátka :) Hneď som vedela, že špenátom kŕmi tvoja babka :)
margaretka28
Aj ja som takéto robievala,ked boli deti maličké.Tiež máme fotky so špenátom aj za ušami,:-)))) Chválim tú úvodnú fotku a dúfam,že si ju všimnú najmä mladé mamičky a zoberú si príklad.
maladada
krásna bábika aj krásny recept. moja bambuľka milovala špenátik keď bola malá ako Agátka:)) nikdy som jej nekupovala tie čudné jedlá v pohárikoch
babav
Krasne dievcatko a aka je vazna ! Zdrave chutne jedlo...bude z nej gurmanka ;-)
evusik
ja som tento recept pridala ako odozvu na diskusiu o záhradkárčení od @hubat á a asi zopár ešte pridám keď zas prídu vnúčatká a ja budem pre ne variť :-)
ja som Bukovského poznala len tak okrajovo až keď si naša nevesta objednala jeho knižky zistila som, že je to veľmi podnetné čítanie, naviac podané pútavo, zábavne takže ja som to čítala ako beletriu.... vrele odporúčam všetkým mamičkám, ktoré chcú pre svoje deti len to najlepšie... nie som zástanca úzkostlivej, prehnanej starostlivosti ale na druhej strane keď počujem, že: "ten čajík treba osladiť a polievočku osoliť veď také plané mu to nemôže chutiť" no tak to ma dvíha zo stoličky... ale snáď sú dnešné mamičky viac zodpovedné, aspoň tie naše dve mamičky - nevesta a dcéra - sú úžasné mamičky a ja mám dve krásne, zdravé vnúčatká :-)
@babav ona sa len tak tvári pretože ju fotografujem, je to herečka :-)
@michsamant u nás je to z menami takto, mužova mama sa volala Paulínka a moja mama Agátka. Bohužiaľ naše deti nepoznali ani jednu babičku a moc im chýbali. Naša dcéra dostala meno po babke Paulínke a jej dcéra zas po druhej babke Agátke.
cica2
@evusik máš nádhernú vnučku a fotky hovoria za všetko :-)) a špenátovú polievočku, majú aj moje deti radi, od samého malinka....teda všetky polevky čo sú na zeleno, aj teraz varím zo zelenej fazuľky :-)....malinká má krásne meno, nech sa Vám všetkým krásne darí! :-)
hubata
Krásny receptík @evusik : variabilný ak je bábätko menšie a len s polievočkami začína dá sa ubrať z cíceru a naopak ak už bežká tak sa môže pridať.
Tej malej okani želám veľa dobrých polievočiek od babky a veľa-veľa zdravia ! Ste úžasná rodina!
evusik
@hubata si veľmi milá, ďakujem..... určite to sama poznáš, že pre tie naše deti a potom pre deti našich detí by sme spravili všetko.... zaslúžia si aby sme im dali len to najlepšie :-)
kuko95
Aj ja čakám babetko vraj v 28 rokoch už bolo na čase🤠🤠🤠 ..určite takéto spravím pekný recept aj krásavica




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia