Špenát pre Agátku (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Tento recept som pripravila pre našu 10 mesačnú vnučku Agátku podľa knižky Hneď to bude, anjelik. od Bukovského, konkrétne recept č.77
1 porcia |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cícer si večer namočíme a na druhý deň uvaríme do mäkka, alebo použijeme konzervu, vtedy ale cícer dobre popreplachujeme pod tečúcou vodou, tak aspoň píše Bukovský vo svojej knihe.
Do horúcej (neosolenej) vody dáme variť cestoviny a jeden strúčik cesnaku
- na hrniec dáme naparovaciu nádobu so špenátom a zakryjeme. Varíme asi 10 minút.
- V nádobe rozmixujeme sparený špenát, cícer a pridáme aj uvarený cesnak a málinko vody z cestovín.
- Uvarené cestoviny necedíme a neprelievame studenou vodou! Lyžicou ich aj spolu s trochou vody preložíme do misky, vidličkou roztlačíme a pridáme špenátovo-cícerovú kašu. Samozrejme môžete všetko aj s cestovinami rozmixovať, záleží od toho akú stravu dokáže dieťa prijímať.
- Cestoviny so špenátom zamiešame a môžeme podávať.
- Našej Agátke babkin špenát chutil až tak, že zmastila plnú misku :-)