Špenát pre Agátku (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento recept som pripravila pre našu 10 mesačnú vnučku Agátku podľa knižky Hneď to bude, anjelik. od Bukovského, konkrétne recept č.77

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cícer si večer namočíme a na druhý deň uvaríme do mäkka, alebo použijeme konzervu, vtedy ale cícer dobre popreplachujeme pod tečúcou vodou, tak aspoň píše Bukovský vo svojej knihe. Do horúcej (neosolenej) vody dáme variť cestoviny a jeden strúčik cesnaku
  2. na hrniec dáme naparovaciu nádobu so špenátom a zakryjeme. Varíme asi 10 minút.
  3. V nádobe rozmixujeme sparený špenát, cícer a pridáme aj uvarený cesnak a málinko vody z cestovín.
  4. Uvarené cestoviny necedíme a neprelievame studenou vodou! Lyžicou ich aj spolu s trochou vody preložíme do misky, vidličkou roztlačíme a pridáme špenátovo-cícerovú kašu. Samozrejme môžete všetko aj s cestovinami rozmixovať, záleží od toho akú stravu dokáže dieťa prijímať.
  5. Cestoviny so špenátom zamiešame a môžeme podávať.
  6. Našej Agátke babkin špenát chutil až tak, že zmastila plnú misku :-)