Špenát pre Agátku (fotorecept)
	        Autor receptu: evusik
	         
	        
	        Tento recept som pripravila pre našu 10 mesačnú vnučku Agátku podľa knižky Hneď to bude, anjelik. od Bukovského, konkrétne recept č.77
| 		  
				  	  
				  	1 porcia  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Cícer si večer namočíme a na druhý deň uvaríme do mäkka, alebo použijeme konzervu, vtedy ale cícer dobre popreplachujeme pod tečúcou vodou, tak aspoň píše Bukovský vo svojej knihe.
Do horúcej (neosolenej) vody dáme variť cestoviny a jeden strúčik cesnaku
 - na hrniec dáme naparovaciu nádobu so špenátom a zakryjeme. Varíme asi 10 minút. 
 - V nádobe rozmixujeme sparený špenát, cícer a pridáme aj uvarený cesnak a málinko vody z cestovín. 
 - Uvarené cestoviny necedíme a neprelievame studenou vodou! Lyžicou ich aj spolu s trochou vody preložíme do misky, vidličkou roztlačíme a pridáme špenátovo-cícerovú kašu. Samozrejme môžete všetko aj s cestovinami rozmixovať, záleží od toho akú stravu dokáže dieťa prijímať. 
 - Cestoviny so špenátom zamiešame a môžeme podávať.
 - Našej Agátke babkin špenát chutil až tak, že zmastila plnú misku :-)