@afataga , tak potom nebudeme jesť nič kupované, ani chlieb ani šunku a pre istotu ani syrokrém lebo všetko vyrábajú ľudia a nikde sa nedodržiava hygiena na 100%
@maladada predpokladam a nezostava mi nic ine, ako dufat, ze do syra sa nedava separat, co su v ludksej reci pomlete na prach zvieracie kosti, paprcky a zobaky zo sliepok a pod. mnamky a sunku nikdy nekupujem taku lisovanu co netusim, co v nej je za dobroty, ked uz tak iba taku, kde vidim iba maso a nic viac, precitaj si zlozenie na mletych masovych vyrobkoch, je tam viac eciek ako masa, ale ked to niekomu chuti, tak dobru chut
www.noema.sk/noema/pdf/Charakteristika%20vyrobkov.pd... vola sa to kuracie mechanicky separovane maso, len neviem preco maso,
aj Jamie Oliver raz predvadzal detom ako sa vyrabaju vo fabrike tzv. kuracie nugety, tie deti skoro odpadli a ked ich ponukol utekali prec, a nugetky vyzerali krasne ruzovucke ako z masa
ja radšej nechcem vedieť zloženie niektorých výrobkov a viem presne čo sa pridáva do mäsových výrobkov, pretože moja mamina pracovala v mäsokombináte 30 rokov, každý si navarí čo mu chutí a tak isto má každý nárok na svoj názor.
Ľudia, veď by sme sa museli vrátiť do 19. storočia a jesť len to, čo sme si sami dochovali a vypestovali! Všetko, čo sa priemyselne vyrába obsahuje rôzne látky, ktoré ťažko laik zistí a neurážajme sa navzájom. Viete koľko receptov zo špekáčikov je na vareche?! A čo tie fastfoody.....?
ja som len napisala svoj nazor a nemala som v umysle tym niekoho urazit, bolo to skor myslenen ako dobra rada, kto chce si necha poradit a kto nechce tak si nenecha, to je cele, ja zlozenie citam, ale je to kazdeho vec, len potom sa necudujme, preco su ludia taki chori
netreba sa vrátiť do 19. storočia
úplne postačí keď pri príprave jedál použijete iba kvalitné suroviny - čerstvé a ak polotovary tak kvalitné (neznamená že musia byť drahé). @afataga v tom linku čo si tam pastla je aj mojá obľúbená E120 (je aj v tých cukríkoch z ktorých sa tu na vareche vyrába poťahovka, haha)
Viem, dosť sa píše o tom čo ako sa vyrába, ale mne sa nezdá, že všetko-všetúčko robia ľudia len podľa tých najhorších technológií a surovín, dúfam, že sa robí aj niečo poctivé. Teraz sa objavili párky Natura, ktoré majú zvýšený obsah mäsa, aja v Lídli špekáčky, ktoré by mali spĺňať normu ( a dúfam, že ano), čo sa zloženia aj chuti týky a dúfam, že kontrola ( potravín ) nespí.
Mimochodom, @hairygirl , môže to byť dobré a ak nie sú špekáče, môže byť aj iná jemná údenina miesto nich.
Tento recept som nevymyslela ja,poradila ho mojej mame kolegyna,a dala som ho sem preto,lebo je to jednoducho chutne.A netrvrdim,ze spekacky su niake zdrave,ale raz za cas si clovek moze dovolit aj to.Komu sa ten recept nepaci,alebo nema rad spekacky,nech ho jednoducho neskusa.Je to kazdeho nazor :-)
A to som jedna z tych co su zastancom zdraveho jedla :-)Teda ze sa snazim jest zdravo.A tu na vareche som prvy krat,a tak ma napadlo,ze to sem hodim,a to jednoducho preto lebo je to dobre :-)
A evanaaa,dobry napad :-) to s tym udenim moze byt takisto skvele,treba len vyskusat :-) .A takisto tu mate vsetci pravdu v tom,ze dnes takmer vsade davaju zle veci,ze clovek sa uz pomaly nevyzna v tom,co je naozaj zdrave a co nie.Tak teda dobru chut :-)
vola sa to kuracie mechanicky separovane maso, len neviem preco maso,
aj Jamie Oliver raz predvadzal detom ako sa vyrabaju vo fabrike tzv. kuracie nugety, tie deti skoro odpadli a ked ich ponukol utekali prec, a nugetky vyzerali krasne ruzovucke ako z masa
úplne postačí keď pri príprave jedál použijete iba kvalitné suroviny - čerstvé a ak polotovary tak kvalitné (neznamená že musia byť drahé).
@afataga v tom linku čo si tam pastla je aj mojá obľúbená E120 (je aj v tých cukríkoch z ktorých sa tu na vareche vyrába poťahovka, haha)
Mimochodom, @hairygirl , môže to byť dobré a ak nie sú špekáče, môže byť aj iná jemná údenina miesto nich.