Špaldový koláč so sušenými slivkami (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Ak Vám chutia koláče, kde nie je maslový krém, tak sa pristavte :)

20 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme riadne silnú zrnkovú kávu, necháme ju vychladnúť. V jednej miske si zmiešame suché suroviny, múku, cukor, soľ, PDP. Vločky si sparíme vriacou vodou a pridáme k múke, slivky nakrájame na 1/4 a zalejeme horúcou vodou.
  2. Tekuté prísady, smotanu, vajce, vychladnutú kávu, likér spolu vymiešame. Prilejeme k suchým prísadám a spolu dobre premiešame. Prisypeme posekané orechy a z vody stečené slivky. Dobre premiešame. Tortovú formu s priemerom 28 cm vystelieme papierom na pečenie, boky trochu pretrieme olejom, alebo maslom a vymiešanou hmotou naplníme formu. Rúru si predhrejeme na 185 stupňov a pečieme zhruba 35 minút. Z rúry sa šíri lákavá kávová vôňa :)
  3. Necháme vychladnúť, vyberieme z formy, prekrojíme a natrieme, ja som použila datlový krém vlastnej výroby, http://varecha.pravda.sk/recepty/datlovy-krem-s-horkou-cokoladou-fotorecept/58385-recept.html , alebo nejakým pikantným lekvárom, prípadne nemusíte vôbec...
  4. Prikryjete prekrojeným vrchom a necháte trochu prepojiť chute. A je hotovo, je len na Vás , či si ho po vrchu pocukrujete, natriete čokoládou... Ja som dala cukru 80 g nie je presladený, ale ak máte radšej sladké, dajte si 100-110 g.