Špaldová bábovka

unanoche - fotkaunanoche, 4. januára 2013
Špaldová bábovka
Foto: unanoche

Prvá bábovka, ktorú som robila. Jednoducho skvela. Pôvodný receptík mam z MMB, autor monci81. Upravené podľa našej chuti - hlavne výrazne znížené množstvo Zobraziť celý popisPrvá bábovka, ktorú som robila. Jednoducho skvela. Pôvodný receptík mam z MMB, autor monci81. Upravené podľa našej chuti - hlavne výrazne znížené množstvo cukru.

5 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
3 ks
1 dl
1 dl
6 g
100 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny /okrem kakaového prášku/ vymiešame. V prípade, že chceme mať bábovku dvojfarebnú, rozdelíme cesto na dve časti. Do jednej pridáme kakao. Opatrne nalejeme do formy. Piekla som v silikónovej forme prikrytej alobalom, v teplovzdušnej rúre na 170 stupňov 45 minút. Ja som kakaový prášok doma nemala, tak som kvôli zmene farby pridala čokoládový prášok z bioobchodu. Želaný farebny efekt sa síce nedostavil, no bábovka chutila skvelo :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kika1212
Vyzerá výborne, akurát ku kávičke. Chystám sa tiež upiecť bábovku. Vyskúšam tuto Tvoju. Mám tiež silikónovú formu. Ešte som v nej nepiekla, takže nemám skúsenosť. Ty si pod formu niečo podložila, alebo si piekla len na mriežke.
unanoche
Nech Vam všetkým chutí. Len dopredu upozorňujem, že v tejto verzii je menej sladká. Moja zlatá sladkomilná mamina, ktorá pozná moje výtvory ma upozornila, že ak nebude jedlá, natrie ju lekvárom :)
martamm
špaldová bude výborná, preferujem túto múku, ďakujem z recept, už je uložený v KK :)
evanaaa
Páči sa aj mne, že je zo špaldovky, aj tak by som bielu nedala, ale ak je málo sladká, trochu viac yb som si prisladila, ja sladké mám rada, asi preto, lbo nemôžem-:DDD. A aj si tú formu nejak vymastila? Ja mám silikónovú, v tvare ruže, raz som piekla, ale nevyšlo mi to ľahko von, v záhyboch zostali kúsky, asi preto, že to bolo pudingové cesto. A vanilkovú esenciu máš odkiaľ? Mne sa dlho nedarí zohnať žiadnu, ani len tú obyčajnú ( umelú?).
iva63
super receptík, veľmi sa mi páči...dakujem
martamm
evanaa, silikonovu formu staci vymastit raz za niekolko mesiacov, taku skusenost mam ja a nelepi sa...
unanoche
@evanaaa ja som ju nemastila. aj ked v navode sa pise, ze ked sa umyva v umyvacke, mala by sa obcas namastit.. Vanilkovu esenciu mam z Marks Spencer
vychytavka
Super babovka ku kavicke, ja som si ju este zjemnila nastruhanym jablkom a hrozienkami,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia