Špaldová bábovka

Autor receptu: unanoche

Prvá bábovka, ktorú som robila. Jednoducho skvela. Pôvodný receptík mam z MMB, autor monci81. Upravené podľa našej chuti - hlavne výrazne znížené množstvo cukru.

5 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Všetky suroviny /okrem kakaového prášku/ vymiešame. V prípade, že chceme mať bábovku dvojfarebnú, rozdelíme cesto na dve časti. Do jednej pridáme kakao. Opatrne nalejeme do formy. Piekla som v silikónovej forme prikrytej alobalom, v teplovzdušnej rúre na 170 stupňov 45 minút. Ja som kakaový prášok doma nemala, tak som kvôli zmene farby pridala čokoládový prášok z bioobchodu. Želaný farebny efekt sa síce nedostavil, no bábovka chutila skvelo :) Dobrú chuť!