Špagetová tekvica s pečenými zemiakmi a slaninkou
Autor receptu: alex100
Dnes som imptovizoval a musím povedať, že to vyšlo.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Tekvica sa pekrojí na polovice, vyberieme jadrovník, vnútro tekvice posolíme a jemne pokoreníme. Položíme prekrojenou časťou na pekáč s pečiacim papierom. V šupke uvaríme zemiaky. vychladnuté prekrojíme napoly a naukladáme šupkou nahor na plech vedľa tekvice. posolíme a pokoreníme. Dáme piecť naraz na 45 minút. pri teplote 200 stupňov.
- Slaninku, opražíme a to je všetko. Tekvicu vidličkou postupne naškriabeme a naložíme na tanier. Pridáme zemiaky a slaninku. Tekvicu si každý môže dochutiť podľa vlastnej chuti, ja som si dal trochu čili pasty domácej a bolo to super. Dobrú chuť.