Yaki Udon 焼きうどん

2010 - bez fotky2010, 5. januára 2012
Yaki Udon 焼きうどん
Foto: 2010

Popularne Japonske stir fry slize v style "Yoshoku" , to je pojaponstene cinske jedlo s europskou omackou.Takze slize udon s omackou Tonkatsu Zobraziť celý popisPopularne Japonske stir fry slize v style "Yoshoku" , to je pojaponstene cinske jedlo s europskou omackou.Takze slize udon s omackou Tonkatsu , co je sen Slovenskeho kuchara samouka lebo je zmes kecup, sojova omacka , vorcesterska omacka, horcica, keby tam bola Vegeta tak by to vyhralo medailu.

Suroviny

  kvalitné
  mladá
  na ozdobenie
tonkatsu omacka:
1/2 hrnceka
1/4 hrnceka
1/4 hrnceka
1/4 hrnceka
1 lyzica
1/2 lyzicky




Postup

  1. 1

    Japonske hrube slize udon, bud mame surove alebo susene dame do vody a uvarime podla navodu.

  2. 2

    Vsetku zeleninu nakrajame , mrkvu na jullien.Ked mame susene shitaki dame najprv napucat do vlaznej vody.Vyberieme a nakrajame na platky. Ja som pouzil kvalitne hovadzie maso , nie je treba vela cca 250g a nakrajal na tenke platky. Dal rychlo oprazit na rozpaleny olej do woku ( stir fry). Ked mame velky wok potlacime maso na stranu ked maly vyberieme a pridavame zeleninu , cibulu , mrkvu atd. a rychlo oprazime.

  3. 3

    Zmiesame s masom a ochutime omackou Tonkatsu a premiesame prehrejeme, prizdobime jarnou cibulkou alebo tradicne benito struzlinami.

Diskusia k receptu

julica
Mňam. a dodatok: Žiadne dusenie? Nie, žiadne dusenie. Žiadna mrazená zelenina? Nie, čerstvá chrumkavá zelenina.
Už len zohnať tie rezance.
2010
@julica , problem je ze takyto recept trva presne 2 minuty 40 ... co by moja mama nedovolila , a tak sa kapusta nerobi a basta ! Treba ju magat na kolomaz najmenej polhodinu.



!
evusik
@2010 krásny recept, presne podľa môjho gusta, hlavne, že je to rýchlovka... ja robím jeden taký recept a la Čína, aj keď s Čínou to nemá nič spoločné, ale tepelne sa to upravuje cca 10 minút maximálne. Okrem iného je tam aj kapusta. Raz bol u nás kamarát a keď som ho ponúkla povedal mi, že jeho žena by tú kapustu udusila, že tá moja je skoro surová. Snažila som sa mu vysvetliť, že to tak má byť ale moc som nepochodila, ale aj napriek tomu takéto varenie milujem a tvoj recept vyzerá super, vyskúšam :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/masove-rezance-s-kapustou-fotor...
evusik
no a ešte mi tu v jeden varecháč povedal, že kapusta sa nedá rozvariť na blato, nehádala som sa, veď čo už ....
cistinka
To je super recept....okrem tých rezancov mám všetko, ale myslím že viem, kde ich tu kúpim :-)
julica
To je frajer, tie pohyby s kliešťami vyzerajú ako zrýchlené. Z akého materiálu vlastne majú tie woky? U nás sú všade len tie blbé teflónové...
alena45
recept sa mi páči, ale ten skrytý sarkazmus nie. Nie je to prvýkrát ...
2010
@alena45 , ja ked robim taketo rychle recepty vzdy vidim pred sebou moju mamu ako kazdy raz kibicovala , to sa tak nemoze, to sa musi inac... a treba pridat aj trocha Vegety ( uz ma cez 80 ).
@julica taketo woky sa nepredavaju v normalnych obchodoch ( su lacne) ale ked sa opytas v azijskych oni ho maju .Treba sa o ne starat bud su z ocele alebo liatinove.( treba najprv temeperovat -vypalit ) Teflonove nie su vhodne na taketo rychle varenie.
Problem je ze kazda porcia aby bola naozaj opecena stir fry nie dusena sa robi individualne a potom to vyzera asi takto.




klaura
teším sa, až si túto dobrotu urobím ... KK
2010
@letisia , dik prepisane, na Tonkatsu. Ja pridavam taketo exotickejsie viac na Labuznika.
letisia
@2010 recept bol na labužníkovi pridaný pod menom Nonya. To je tam tvoje meno (nick)? Pridávaš aj na toprecepty.cz? Aj tam je rovnaká fotka ako pri jednom tvojom recepte tu na vareche.
letisia
Oprava pod menom Nonya bol pridaný ten recept na toprecepty.
2010
@letisia , sem tam som daval ale uz ani nie, skor som hladal kde su podobny ludia co sa zaujimaju o exoticke recepty, ale asi musis spravit ako @mischamant a otvorit si svoj blog, a na to teraz este nemam cas.Mozno neskor.
kuchticka
@010 , moja najblizsia susedka je Japonka a vari samozrejme ich jedla, ale este ma na taku veceru nepozvala, ani nenaucila varit japonske jedla. Ona velmi lubi nase vianocne pecivo, ktore jim nadelim kazdy rok. Sme dobri priatelia.
Ten you-tube pre viacej porcii vyzera, ako ked hudobnik hra staccato na xylofone. Ta rycholst pohybov rukami UZASNE.!!!
Obcas sa snazim varit taketo rychle jedla, ale to musi mat manzel dobru naladu, inak nepochodim, ked nema to jeho "vepro-knedlo-zelo", alebo "svickovou".
babidka
aj som sa zasmiala na tom recepte - ked som doma prvykrat robila "spravne" cinske jedlo po prvom navrate z Ciny , tak moj drahy si musel pridat este kecup, worcester a vegetu aby mu to chutilo .-))))
No- ale zvykol si aj na "polosurovu" zeleninu aj na jedlo ktore pol hodiny krajam a sekam a za 2 minuty uvarim ....
Viem ze rivalita medzi cinskymi a japonskymi kucharmi je velka a navzajom si nadavaju ze "ti druhi nevedia varit " ale zivot ich prevalcuje a ako vidno z toho jedla - prisposobia sa vsetkemu :-))))))
janger
Strasne mam taketo jedla rada! My mame tri woky, jeden teflonovy, jeden tazky liatinovy a jeden taky obycajny, lacny, tenky- tak ten mam najradsej, je najlepsi.... Len je skaredy, taky vypeceny, tak fotky toho woku by som sa neodvazila dat na Varechu ;-).
jody
fantázia! a nedali by sa aj tie rezance doma spraviť? či nie sú z pšeničnej múky?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia