Foto: 2010
Popularne Japonske stir fry slize v style "Yoshoku" , to je pojaponstene cinske jedlo s europskou omackou.Takze slize udon s omackou Tonkatsu Zobraziť celý popisPopularne Japonske stir fry slize v style "Yoshoku" , to je pojaponstene cinske jedlo s europskou omackou.Takze slize udon s omackou Tonkatsu , co je sen Slovenskeho kuchara samouka lebo je zmes kecup, sojova omacka , vorcesterska omacka, horcica, keby tam bola Vegeta tak by to vyhralo medailu.
Suroviny
kvalitné |
|
|
|
|
|
mladá |
|
|
|
|
|
na ozdobenie |
|
|
|
tonkatsu omacka: | |
1/2 hrnceka |
|
1/4 hrnceka |
|
1/4 hrnceka |
|
1/4 hrnceka |
|
1 lyzica |
|
1/2 lyzicky |
|
Postup
-
1
Japonske hrube slize udon, bud mame surove alebo susene dame do vody a uvarime podla navodu.
- 2
Vsetku zeleninu nakrajame , mrkvu na jullien.Ked mame susene shitaki dame najprv napucat do vlaznej vody.Vyberieme a nakrajame na platky. Ja som pouzil kvalitne hovadzie maso , nie je treba vela cca 250g a nakrajal na tenke platky. Dal rychlo oprazit na rozpaleny olej do woku ( stir fry). Ked mame velky wok potlacime maso na stranu ked maly vyberieme a pridavame zeleninu , cibulu , mrkvu atd. a rychlo oprazime.
- 3
Zmiesame s masom a ochutime omackou Tonkatsu a premiesame prehrejeme, prizdobime jarnou cibulkou alebo tradicne benito struzlinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
en.wikipedia.org/wiki/Soba...
alebo hrube slize - Udon
en.wikipedia.org/wiki/Udon...
Už len zohnať tie rezance.
!
varecha.pravda.sk/recepty/masove-rezance-s-kapustou-fotor...
www.labuznik.com/recept/yaki-udon-nudle-se-zelim/...
@julica taketo woky sa nepredavaju v normalnych obchodoch ( su lacne) ale ked sa opytas v azijskych oni ho maju .Treba sa o ne starat bud su z ocele alebo liatinove.( treba najprv temeperovat -vypalit ) Teflonove nie su vhodne na taketo rychle varenie.
Problem je ze kazda porcia aby bola naozaj opecena stir fry nie dusena sa robi individualne a potom to vyzera asi takto.
Ten you-tube pre viacej porcii vyzera, ako ked hudobnik hra staccato na xylofone. Ta rycholst pohybov rukami UZASNE.!!!
Obcas sa snazim varit taketo rychle jedla, ale to musi mat manzel dobru naladu, inak nepochodim, ked nema to jeho "vepro-knedlo-zelo", alebo "svickovou".
No- ale zvykol si aj na "polosurovu" zeleninu aj na jedlo ktore pol hodiny krajam a sekam a za 2 minuty uvarim ....
Viem ze rivalita medzi cinskymi a japonskymi kucharmi je velka a navzajom si nadavaju ze "ti druhi nevedia varit " ale zivot ich prevalcuje a ako vidno z toho jedla - prisposobia sa vsetkemu :-))))))