Snickers

alenka0901 - bez fotkyalenka0901, 9. februára 2011

Recept nie je náročný na prípravu a chutil celej rodine.

Suroviny

225 g
75 g
175 g
Krém:
200 g
400 g
4 PL
250 g
čokoládová poleva:
125 g
125 g, -na polevu




Postup

  1. 1

    Z prísad na cesto urobíme hmotu, ktorú rozvaľkáme na plech /20x25cm/ a pečieme pri 160 stupňoch asi 40 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém : Do hrnca si dáme všetky prísady okrem orieškov a za stáleho miešania pomaly varíme. Zhruba po 10 minútach začne krém hustnúť a karamelizovať. Vtedy pridáme oriešky a ešte horúce nanesieme na cesto, ktoré sme predtým preložili na tácku.

  3. 3

    Poleva: Nad parou rozpustíme čokolády a vylejeme na krém. Vložíme do chladničky a po hodine môžeme krájať.

Diskusia k receptu

evanaaa
Máš pravdu, nie je to až tak náročné na prípravu. Cesto pripomína drobenku, spojí sa dobre ? Ale prečo dávaš do toho slané oriešky, nemá byť tá tyčinka sladká ? Radšej by som dala nesolené. Ale je to zaujímavé.
katarina2511
Viete preco sa davaju slane oriesky? To orginal americky recept. Tu v Amerike a Kanade je sol vo vsetkom. V Coca-cole, cokolade, zakuskoch keksoch, v masle proste vsade.
remcula
Já už jsem to dělala a je to moooc dobré!! Každý se divil, že se tam používají slané oříšky, ale nemají chybu!!
frona
urobím,ale z menšej dávky, až by sa mi to nepodarilo.... :))))))
mamatata2
Recept som už vytlačila pre nevestu, myslím, že sa jej bude páčiť. A vitaj srdečne na vareche.
marcy
kupujem smotanové karamelky,ktoré sú sladko-slané....sú dobré :-)
marienka44
@Alenka0901 ,to cesto nema ziadne kypridla, napr. kvasnice, kypr. prasok ap. Obsahuje vela tuku na dane mnozstvo múky. Ako sa správa cesto po upecení? Neviem si to predstavit. :-)
alenka0901
Cesto neobsahuje žiadne kypridlá, po upečení sa mi trolilinku drobilo, ale aj tak som to piekla pár krát.Že sú to slané oriešky, nikto nezacíti.Milá "mamatata2" ďakujem za uvítanie. Dobre mi to padlo. Teší ma, že Vás všetky zaujali niektoré moje recepty. Všetky mám odskúšané. K foto sa dostanem postupne.
sazuna
No, dnes som robila tuto snickersku a je to super sladke, super kaloricke a super fantasticke, dokonca to aj chuti ako Snickers!!! LLen by som este dodala k receptu ze to Salko sa ma stiahnut z ohna hned ako zhustne a skaramelizuje, inac sa maslo oddeli (tak ako mne :(. Ale i napriek tomu to bolo mnam :o)
sazuna
Tiez este dodam ze cesto som robila so studenym maslom aby sa nelepilo a rozvalkala som ho medzi dvomi kusmi papiera na pecenie. Krasne sa upieklo a vobec sa nedrobilo, bolo mierne chrumkave. Tiez som to robila s nesolenymi orieskami, ale to len zato lebo som ich omylom vybrala miesto solenych a bolo to dobre..
alenka0901
sazuna- ďakujem za kladné ohodnotenie receptu.Som rada, že sa Ti vydaril a hlavne že chutil.
lulu210902
Tento recept sa mi dostal od mojej kamarátky lenže ona my ho zabudla napísať tak som si ho vyhľadala. Najprv keď som čítala suroviny tak som sa čudovala pretože slané oriešky hahaha ale nakoniec to bolo fantastické.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia