Snehový ríbezľový koláč

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012 19:47
Ďalšie recepty »
Snehový ríbezľový koláčFoto: myshull

výborný osviežujúci koláč ako stvorený na horúce letné dni.

20 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

50 g
150 g
0,5 balíček
2 šálky
3 ks
250 g
300 g
1 balíček
150 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielkov. V mise vyšľaháme maslo, cukor a žĺtka. Prilejeme približne 2 lyžice vlažnej vody. Múku zmiešanú s práškom do pečiva pomaly vmiešavame do žĺtkovej zmesy. Prilejeme tolko mlieka, aby sa cesto dalo z misy preliať na vymastený (alebo pečiacim papierom vystlaný) plech. Trúbu predhrejeme na 180°C a dáme piecť. Medzitým vyšľaháme z bielkov hustý sneh, do ktorýho primiešame práškový a škoricový cukor. Jemne vmiešame očistené ríbezle. Keď je piškot upečený, vyberieme ho a rovnomerne naň natrieme sneh. Vložíme opäť do trúby a necháme zapiecť, pokiaľ nám sneh nezružovie a nevytvorý pevný snehový povrch.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist