Smotanový zákusok -BUBO-

alex100 - fotkaalex100, 19. apríla 2012
Smotanový zákusok -BUBO-
Foto: alex100

Je to nepečený zákusok, rýchlo hotový a veľmi chutný. Robím ho len na nejaké oslavy alebo ked chcem doma rodine spraviť radosť.

20 ?
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

2 -balík
1,5 deci
250 g
400 g
500 g
2 ks (sáčky)
100-140 g
500 g čerstvé
0,5 deci -uvarená
2 PL na posypanie
1 ks - /nemusí/
2 ks (Dr Oetker)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny, ktoré používam ja.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie, pred šľahaním dáme do smotany stužovač. Keď bude šľahačka hustá tak pridáme kyslú smotanu vanilkový cukor a mletý cukor. Premiešame. Potom pridáme tvaroh a znova poriadne premiešame.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáča poukladám piškóty spodnou stranou namočené v rume. Môj pekáč má rozmery 34 x 27 cm. výška cca 5 cm. Množstvo vyššie uvedených surovín je upravené presne do tohoto pekáča.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 3
  4. 4

    Plnku , asi jednu tretinu, dáme na piškóty a rovnomerne rozotrieme

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku poukladáme jahody

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 5
  6. 6

    Na jahody znova rozotrieme plnku, ale ešte si necháme primerané množstvo na vrch. Celý povrch troška , veľmi jemne posypeme strúhanou kôrov z limetky, ale nemusí byť. Na plnku znova poukladáme ďalšiu vrstvu piškótov namočených spodnou stranou v rume. Vrchnú časť piškótov pokvapkáme čiernou kávou a nakoniec zbytkom plnky zatrieme piškóty.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 6
  7. 7

    Celý zákusok posypeme cez sitko kakaom. A Nakoniec ho prikryjeme alobalom a dáme do chladničky poriadne vychladnúť.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 7

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
robievam velmi podobny a zistila som, ze netreba davat stuzovac, ked mas husty tvaroh tak to pekne drzi, je to dobrota, je to take trochu ako tiramissu po nasom :-)
wáááááw......skutočne skvelá mňamka.....:-)....po každej stránke........týmto vstupom by som zároveň chcela pozdraviť všetkých maškrtníčkov na vareche.....konečne mám čas aj pár slov napísať.....
robievala som ho pomerne často hlavne v období zberu jahôd pre môjho manžela (ja som alergická na jahody),
manžel to volá "piškótová torta pečená v chladničke", najnovšie ma prekvapil s požiadavkou, dávno sme už nemali "to naše tiramisu", stužovač som nikdy nepoužívala, môžu byť aj guľaté piškóty, nimi sa lepšie vyplní okrúhla tortová forma, možu sa použiť aj keksy napr. Marína, Petit Beurre, Bebe, a hoci aké ovocie, napr. banány, kiwi, maliny, aj zavárané napr. polené marhule, broskyne.,
namiesto kakaa môže byť mletá škorica zmiešaná s vanill. cukrom.,
strúhaný kokos.,
pre deti nie je vhodný rum, vtedy namáčam piškóty do nálevu z kompótu.
poznám a chválim, podobne robievam s obmenami, ja som, ale napr.ešte s jahodami nerobila, banány, broskyne, zvyknem dávať,len chcem vyzdvihnúť zmes šľahačky, pochúťkovej smotany a tvarohu, nedávno som robila s malinami, chutilo božsky, odporúčam, krásny koláčik, pekne spracovaný recept

Pridaj komentár k receptu: