Smotanový zákusok -BUBO-

alex100 - fotkaalex100, 19. apríla 2012
Smotanový zákusok -BUBO-
Foto: alex100

Je to nepečený zákusok, rýchlo hotový a veľmi chutný. Robím ho len na nejaké oslavy alebo ked chcem doma rodine spraviť radosť.

20 ?
porcií
35 minút
príprava

Suroviny

2 -balík
1,5 deci
250 g
400 g
500 g
2 ks (sáčky)
100-140 g
500 g čerstvé
0,5 deci -uvarená
2 PL na posypanie
1 ks - /nemusí/
2 ks (Dr Oetker)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny, ktoré používam ja.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie, pred šľahaním dáme do smotany stužovač. Keď bude šľahačka hustá tak pridáme kyslú smotanu vanilkový cukor a mletý cukor. Premiešame. Potom pridáme tvaroh a znova poriadne premiešame.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáča poukladám piškóty spodnou stranou namočené v rume. Môj pekáč má rozmery 34 x 27 cm. výška cca 5 cm. Množstvo vyššie uvedených surovín je upravené presne do tohoto pekáča.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 3
  4. 4

    Plnku , asi jednu tretinu, dáme na piškóty a rovnomerne rozotrieme

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku poukladáme jahody

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 5
  6. 6

    Na jahody znova rozotrieme plnku, ale ešte si necháme primerané množstvo na vrch. Celý povrch troška , veľmi jemne posypeme strúhanou kôrov z limetky, ale nemusí byť. Na plnku znova poukladáme ďalšiu vrstvu piškótov namočených spodnou stranou v rume. Vrchnú časť piškótov pokvapkáme čiernou kávou a nakoniec zbytkom plnky zatrieme piškóty.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 6
  7. 7

    Celý zákusok posypeme cez sitko kakaom. A Nakoniec ho prikryjeme alobalom a dáme do chladničky poriadne vychladnúť.

    Smotanový zákusok -BUBO- - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Studené pokrmy

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak to beriem! Pri najbližšej príležitosti to urobím. A toho rumu by to neprijalo viac? Som predsa chlap.....
robievam velmi podobny a zistila som, ze netreba davat stuzovac, ked mas husty tvaroh tak to pekne drzi, je to dobrota, je to take trochu ako tiramissu po nasom :-)