Foto: margareta52
Túto tortu som piekla tuším aj 20x. Rodina ju má rada, pretože v nej nie je maslo,,,o to viac šľahačky:-) Priateľom som ju piekla Zobraziť celý popisTúto tortu som piekla tuším aj 20x. Rodina ju má rada, pretože v nej nie je maslo,,,o to viac šľahačky:-) Priateľom som ju piekla na rôzne oslavy a potom sa hlásili o ňu, ktorí z nej jedli. Hotová váži cca 3,2 kg, dá sa z nej jesť.-)
príprava
na 200-160 °C
Suroviny
Korpus tortový tmavý: | |
180 g |
|
10 ks |
|
200 g |
|
4 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
0,7 l |
|
2 ks |
|
0,6 l |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Upečiem korpus v tortovej forme s priemerom 26 cm. Po vychladnutí rozkrojím na 3 pláty. Želatínu nechám napučiť. Vykôstkované višne aj so šťavou dám variť s cukrom . Keď sú vo vare vlejem puding rozmiešaný s mliekom. Pridám škoricu mletú. Varím len toľko aby sa višne nerozvarili. Za miešania dám vychladnúť.
- 2
Napučenú želatínu zohrejem v mikrovlnke len toľko aby bola vlažná, hladká. Dva sáčky šľahačky miešam podľa návodu, pridám želatínu. Na prvý plát korpusu natriem polovicu višňovej "kaše" a polovicu šľahačky, ďalší plát korpusu a tak isto opakujem. Na jednu noc dávam do chladničky. Na druhý deň zdobím šľahačkou do ktorej pridám stužovač.
- 3
Prajem Vám dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu