Smotanovo-višňová torta

Autor receptu: margareta52

Túto tortu som piekla tuším aj 20x. Rodina ju má rada, pretože v nej nie je maslo,,,o to viac šľahačky:-) Priateľom som ju piekla na rôzne oslavy a potom sa hlásili o ňu, ktorí z nej jedli. Hotová váži cca 3,2 kg, dá sa z nej jesť.-)

90 minút
príprava
60 minút
na 200-160 °C

Postup

  1. Upečiem korpus v tortovej forme s priemerom 26 cm. Po vychladnutí rozkrojím na 3 pláty. Želatínu nechám napučiť. Vykôstkované višne aj so šťavou dám variť s cukrom . Keď sú vo vare vlejem puding rozmiešaný s mliekom. Pridám škoricu mletú. Varím len toľko aby sa višne nerozvarili. Za miešania dám vychladnúť.
  2. Napučenú želatínu zohrejem v mikrovlnke len toľko aby bola vlažná, hladká. Dva sáčky šľahačky miešam podľa návodu, pridám želatínu. Na prvý plát korpusu natriem polovicu višňovej "kaše" a polovicu šľahačky, ďalší plát korpusu a tak isto opakujem. Na jednu noc dávam do chladničky. Na druhý deň zdobím šľahačkou do ktorej pridám stužovač.
  3. Prajem Vám dobrú chuť:-)