Foto: selmapuma
Veľmi rada robím v lete takéto koláčiky sú rýchle a jednoduché , zvládnu to aj začiatočníčky najviac ma prekvapilo ked môj 11 ročný Zobraziť celý popisVeľmi rada robím v lete takéto koláčiky sú rýchle a jednoduché , zvládnu to aj začiatočníčky najviac ma prekvapilo ked môj 11 ročný syn to pripravil celkom sám, pravdaže bez tej želatíny ,ale naučím ho aj to :-) :-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
PIŠKÓTA: | |
4 PL |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
Na vrch : | |
2 ks |
|
0.5 l |
|
2 PL |
|
K tomu : | |
2-2 PL |
|
|
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravím pomarančovú želatínu , ale dám iba 0.5l vody a pridám cukor
-
2
a nalejem na plech vyložený alobalom a poukladám čerešne ,no ja som zabudla odfotiťz čerešňami ale neskor ich uvidíte dám do chladničky kým si pripravím ostatné
-
3
upečiem si piškótu zo 4. vajec natriem lekvárom ,požila som marhuľový a višňový tak pol na pol narežem kolieska a uložím na stuhnuté želé...
-
4
teraz si zmiešam smotanu ,jogurt a cukor...aby mi smotana nevyšla na zmar ,ked ju otvorím obrátim a pichnem 2x nožom na dno a pekne vypadne z tégliku
-
5
nalejem na roládky a pukladám indián keksy šupp do chladničky na 2-3 hod
-
6
na koniec obrátim na dosku a opatrne stiahnem alobal dobrú chuť
-
7
zabudla som dať obrázok akú smotanu som použila , dobrá je aj tá v červenom tégliku z LIDLa
Diskusia k receptu