Smotana pod perinou

selmapuma - fotkaselmapuma, 21. júna 2013
Smotana pod perinou
Foto: selmapuma

Veľmi rada robím v lete takéto koláčiky sú rýchle a jednoduché , zvládnu to aj začiatočníčky najviac ma prekvapilo ked môj 11 ročný syn to pripravil celkom sám, pravdaže bez tej želatíny ,ale naučím ho aj to :-) :-)

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

PIŠKÓTA:
4 PL
4 PL
4 ks
Plnka:
2 ks
1 ks
3 PL
1 ks
Na vrch :
2 ks
0.5 l
2 PL
K tomu :
2-2 PL
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravím pomarančovú želatínu , ale dám iba 0.5l vody a pridám cukor

    Smotana pod perinou  - obrázok 1
  2. 2

    a nalejem na plech vyložený alobalom a poukladám čerešne ,no ja som zabudla odfotiťz čerešňami ale neskor ich uvidíte dám do chladničky kým si pripravím ostatné

    Smotana pod perinou  - obrázok 2
  3. 3

    upečiem si piškótu zo 4. vajec natriem lekvárom ,požila som marhuľový a višňový tak pol na pol narežem kolieska a uložím na stuhnuté želé...

    Smotana pod perinou  - obrázok 3
  4. 4

    teraz si zmiešam smotanu ,jogurt a cukor...aby mi smotana nevyšla na zmar ,ked ju otvorím obrátim a pichnem 2x nožom na dno a pekne vypadne z tégliku

    Smotana pod perinou  - obrázok 4
  5. 5

    nalejem na roládky a pukladám indián keksy šupp do chladničky na 2-3 hod

    Smotana pod perinou  - obrázok 5
  6. 6

    na koniec obrátim na dosku a opatrne stiahnem alobal dobrú chuť

    Smotana pod perinou  - obrázok 6
  7. 7

    zabudla som dať obrázok akú smotanu som použila , dobrá je aj tá v červenom tégliku z LIDLa

    Smotana pod perinou  - obrázok 7

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
listujem v mojej KK hľadám punčové od Katky, (@Katka50-ak sa nemýlim), ktorá sa nám tu akosi stratila, alebo ja som nemala to šťastie naďabiť na nejaký jej recept a našla som medzi piškotovými tento receptík, vyzerá lákavo a aj dietne, bez maslových a iných plniek. Je síce z júna tohto roka, ale možno osloví aj niekoho z vás práve teraz. Preto dávam komentár a vďaka za recept pre @Selmapuma a pridávam 5 hviezdičiek.

Pridaj komentár k receptu: