Smotana pod perinou

Autor receptu: selmapuma

Veľmi rada robím v lete takéto koláčiky sú rýchle a jednoduché , zvládnu to aj začiatočníčky najviac ma prekvapilo ked môj 11 ročný syn to pripravil celkom sám, pravdaže bez tej želatíny ,ale naučím ho aj to :-) :-)

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravím pomarančovú želatínu , ale dám iba 0.5l vody a pridám cukor
  2. a nalejem na plech vyložený alobalom a poukladám čerešne ,no ja som zabudla odfotiťz čerešňami ale neskor ich uvidíte dám do chladničky kým si pripravím ostatné
  3. upečiem si piškótu zo 4. vajec natriem lekvárom ,požila som marhuľový a višňový tak pol na pol narežem kolieska a uložím na stuhnuté želé...
  4. teraz si zmiešam smotanu ,jogurt a cukor...aby mi smotana nevyšla na zmar ,ked ju otvorím obrátim a pichnem 2x nožom na dno a pekne vypadne z tégliku
  5. nalejem na roládky a pukladám indián keksy šupp do chladničky na 2-3 hod
  6. na koniec obrátim na dosku a opatrne stiahnem alobal dobrú chuť
  7. zabudla som dať obrázok akú smotanu som použila , dobrá je aj tá v červenom tégliku z LIDLa