Foto: ancicka
Šmalec - čiže domáca bravčová masť. Ďalší recept z babičkinej kuchyne. Ako je už mnohým známe, že ja tieto recepty zbožňujem, lebo sú jednoduché Zobraziť celý popisŠmalec - čiže domáca bravčová masť. Ďalší recept z babičkinej kuchyne. Ako je už mnohým známe, že ja tieto recepty zbožňujem, lebo sú jednoduché a veľmi, veľmi dobré. Skúste a dáte mi za pravdu.
na 180-200 °C
Postup
-
1
Múku, šmalec a smotanu si dám do misky, /keď mám sladkú, dám sladku, keď mám kyslú dám kyslú/. Z obidvoch sú výborné.
-
2
a vypracujem cesto.
-
3
Z misky vyložím cesto na jemne pomúčenú dosku a dobré do hladka ho vypracujem.
-
4
Cesto potom rozvaľkám a poskladám ho ako lístkové. Nechám ho v chlade odpočinúť. Opakujem ešte 2x. Cesto môže postať pred pečením aj dlhšie. Mne stálo asi 5 hodín. Z cestom sa dobré pracuje.
-
5
Potom po častiach cesto vyvaľkám asi na 3 mm, pokrájam na kocky, na každú položím kúsok marmelády a stočím do rožka.
-
6
Poukladám na jemne pomastený plech a upečiem.
-
7
Rožky po upečení necháme vychladnúť a pred podávaním ich jemne pocukrujeme.
@terinka ,astheard,dakujem za komentíky.
plati to aj na toto pecivko?
velmi sa mi pozdava a zvazujem v malickom narobit nejake pekne tvary uz aj na sviatky skusmo, len ta trvanlivost ma zaujima :-)
som rada,pozdravujem.