Slivkový koláč s bielym makom
Autor receptu: natt
Tento recept sa už dávnejšie objavil na mojom blogu a doma sa teší veľkému úspechu.
Jednoducho koláč ako od babičky! Tak som sa rozhodla podeliť sa oň aj s vami, aby ste
si ho mohli vychutnať rovnako ako moji milovaný príbuzní :) Je tu jeseň, večeri sú
nepríjemne chladné ba mrazivé. A tak najlepší a najkrajší spôsob ako prečkať chladné
noci, je pri rozpálanej piecke s rodinou a dobrým jedlom :) želám vám dobrú chuť :)
Postup
- Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a cukru. Necháme aspoň 10 min. postáť.
- Do múky si dáme cukor trošku soli, kvások a roztopené vychladené maslo. Vymiešame cesto.
- Dáme kysnúť a po vykysnutí ešte raz premiešame a prenesieme na maslom vymastený plech.
- Na cesto husto rozložíme čerstvé slivky a posypeme posýpkou z bieleho maku ( namletý mak zmiešaný so sirupom agáve, tak aby sa vytvorili také "drobky") a priložíme ešte pár plátkov rastlinného (Alsan) masla.
- Trúbu si predhrejeme na 185°C a koláč dáme do trúby. Pečieme do zlatista (asi 20 min)