Slivkové gule s tvarohom

sissi29 - fotkasissi29, 5. apríla 2011
Slivkové gule s tvarohom
Foto: sissi29
15 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
50 g (do cesta)
1 ks
250 g
 na hrot noža
Plnka:
 čerstvé prípadne zavárané
Posýpka:
250 g
2-3  PL (podľa toho aké to chceme mať sladké)
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, tvaroh, vajíčko, zmäknuté maslo a soľ spracujeme do cesta a necháme v chladničke chvíľu postáť.

  2. 2

    Zatiaľ si umyjeme a odkôstkujeme slivky.

  3. 3

    Cesto vyberieme. Odtrhujeme si z neho toľko aby sme mohli obaliť slivku a vytvarovať ho do guľky. Ak sa nám cesto lepí na ruky, pomúčime ho ešte múkou.

  4. 4

    Pripravené ovocné guľky, vkladáme do vriacej osolenej vody a necháme variť 7-10 minút, kým nevyplávajú na povrch.

  5. 5

    Vyberieme ich z vody a necháme odkvapkať. Pridáme maslo, tvaroh, práškový cukor a premiešame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
taketo gule mame radi, robievam ich pocas celeho roka, v lete si dam slivky zamrazit, tak ich mam po ruke vzdy ked si chceme urobit tuto dobrotu, plnim ich niekedy aj marhulami/aj mrazenymi/, len do cesta pouzivam hrubu muku, tvoje su urcite tiez mooooooc dobre, pekny den vsetkym :-)
Bože, Ty si mi teda narobila chute, slintám ako bernardín... toto je naše najobľúbenejšie jedlo, či už cesto tvarohové, zemiakové alebo krupicové, ale tie slivky, hrudkovitý tvaroh a jemne preškvarené maslo - mňam. Ja používam normal kryš. cukor - pekne sa roztopí. Práškový cukor šetrím na pečenie. Ozaj, ešte musím z časti vyvaľkaného cesta narobiť také väčšie škubance a každý sa ich snaží vyloviť čo najviac spomedzi guliek. 100 bodov pre Teba:)))
To by uz mila @marienka44 neboli slivkove gule s tvarohom, ale slivkove gule so struhankou. Tebe @sissi29 dakujem za pripomenutie oblubeneho receptu. Ja robim casto ceresnove gulky, narobim ich viac, schovam do mrazaku, potom len vytiahnem a uvarim. Nemala by som varechu citat pred obedom... ;)
Sú dobré,a tiež je dobre urobiť guľky do zásoby. Robím ich aj zo zemiakového cesta, alebo odpalovaného- tiež sú OK.Narobila si mi chute ale mám ešte zavárané ovocie a asi ich zajtra urobím.Dobrú chuť.

Pridaj komentár k receptu: