Foto: sissi29
15 minút
príprava
príprava
7-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
50 g (do cesta) |
|
1 ks |
|
250 g |
|
na hrot noža |
|
Plnka: | |
čerstvé prípadne zavárané |
|
Posýpka: | |
250 g |
|
2-3 PL (podľa toho aké to chceme mať sladké) |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Múku, tvaroh, vajíčko, zmäknuté maslo a soľ spracujeme do cesta a necháme v chladničke chvíľu postáť.
- 2
Zatiaľ si umyjeme a odkôstkujeme slivky.
- 3
Cesto vyberieme. Odtrhujeme si z neho toľko aby sme mohli obaliť slivku a vytvarovať ho do guľky. Ak sa nám cesto lepí na ruky, pomúčime ho ešte múkou.
- 4
Pripravené ovocné guľky, vkladáme do vriacej osolenej vody a necháme variť 7-10 minút, kým nevyplávajú na povrch.
- 5
Vyberieme ich z vody a necháme odkvapkať. Pridáme maslo, tvaroh, práškový cukor a premiešame. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu