Slimáčikovia (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

8 ks
porcií

Postup

  1. Ryžu premyjeme a preložíme do hrnca. Pridáme 3 poháre vody a privedieme k varu. Na slabom plameni varíme cca 45 minút. Občas premiešame. Uvarená ryža by mala byť lepkavá, mäkka.
  2. Ryžu ochutíme gomasio korením
  3. a ume octom.
  4. Pripravíme si list riasy Nori, poukladáme naň listy medvedieho cesnaku, navrstvíme ryžu a zrolujeme.
  5. Postup opakujeme tak, ze na prvú rolku dorolujeme ďalší plát riasy, cesnaku a ryže, čím nám vznikne jedna široká rolka. Fantázii sa medze nekladú a do rolky môže každý pridať to čo má rád. Ja som tentokrát zvolila takú jednoduchšiu verziu, bez ďalších surovín.
  6. Hlivu kráľovskú nakrájame pozdĺžne na plátky. Z dvoch hlív som nakrájala spolu 8 plátkov a 4 bočné, ktoré nemali správny tvar, preto som ich v tomto recepte nepoužila.
  7. Na panvici potretej olejom plátky krátko osmažíme.
  8. Hotové plátky namáčame v hubovej omáčke (použila som kupovanú ázijskú omáčku) a rozložíme na taniere. Ryžovú rolku nakrájame na 8 koliesok a uložíme na plátky hlivy.