Slimáčikovia (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Ryžu premyjeme a preložíme do hrnca. Pridáme 3 poháre vody a privedieme k varu. Na slabom plameni varíme cca 45 minút. Občas premiešame. Uvarená ryža by mala byť lepkavá, mäkka.
- Ryžu ochutíme gomasio korením
- a ume octom.
- Pripravíme si list riasy Nori, poukladáme naň listy medvedieho cesnaku, navrstvíme ryžu a zrolujeme.
- Postup opakujeme tak, ze na prvú rolku dorolujeme ďalší plát riasy, cesnaku a ryže, čím nám vznikne jedna široká rolka. Fantázii sa medze nekladú a do rolky môže každý pridať to čo má rád. Ja som tentokrát zvolila takú jednoduchšiu verziu, bez ďalších surovín.
- Hlivu kráľovskú nakrájame pozdĺžne na plátky. Z dvoch hlív som nakrájala spolu 8 plátkov a 4 bočné, ktoré nemali správny tvar, preto som ich v tomto recepte nepoužila.
- Na panvici potretej olejom plátky krátko osmažíme.
- Hotové plátky namáčame v hubovej omáčke (použila som kupovanú ázijskú omáčku) a rozložíme na taniere. Ryžovú rolku nakrájame na 8 koliesok a uložíme na plátky hlivy.