Šľahačkové hviezdičky robievame každý rok na Vianoce. Už ani neviem, odkiaľ mám recept, možno aj práve z Varechy. Sú úžasné, jemné a hlavne veľmi Zobraziť celý popisŠľahačkové hviezdičky robievame každý rok na Vianoce. Už ani neviem, odkiaľ mám recept, možno aj práve z Varechy. Sú úžasné, jemné a hlavne veľmi jednoduché. U nás sú veľmi obľúbené, rozhodla som sa ich sem teda pridať aj s mojimi úpravami. :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny - sú len tri. Maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu. Na koláče a zákusky používam Babičku, osvedčila sa. Namiesto Hery môžete použiť aj Palmarin či iný tuk na pečenie. Šľahačka by mala byť 33%tná.
-
2
Všetky suroviny spracujeme na vláčne cesto a dáme na pol hodiny do chladničky v uzavretej nádobe. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý cca 0,3 - 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. My vykrajujeme mini hviezdičky s priemerom cca 3 cm. Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Koláčiky môžeme naukladať blízko k sebe, pretože do šírky už nepôjdu. Trošku sa nafúknu a mierne zružovejú. Ešte teplé ich obaľujeme v práškovom cukre. Ja do práškového cukru pridávam aj škoricový, lebo sú potom voňavejšie a aj farebnejšie.
-
4
A tu je výsledok. Je tu presne 175 ks. (Upieklo sa 176, ale musela som jeden ochutnať. :-P)
Diskusia k receptu