Šľahačkové hviezdičky fotorecept

valky82 - bez fotkyvalky82, 9. decembra 2015

Šľahačkové hviezdičky robievame každý rok na Vianoce. Už ani neviem, odkiaľ mám recept, možno aj práve z Varechy. Sú úžasné, jemné a hlavne veľmi Zobraziť celý popisŠľahačkové hviezdičky robievame každý rok na Vianoce. Už ani neviem, odkiaľ mám recept, možno aj práve z Varechy. Sú úžasné, jemné a hlavne veľmi jednoduché. U nás sú veľmi obľúbené, rozhodla som sa ich sem teda pridať aj s mojimi úpravami. :-)

175
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
125 ml
125 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - sú len tri. Maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu. Na koláče a zákusky používam Babičku, osvedčila sa. Namiesto Hery môžete použiť aj Palmarin či iný tuk na pečenie. Šľahačka by mala byť 33%tná.

    Šľahačkové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny spracujeme na vláčne cesto a dáme na pol hodiny do chladničky v uzavretej nádobe. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý cca 0,3 - 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. My vykrajujeme mini hviezdičky s priemerom cca 3 cm. Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Šľahačkové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Koláčiky môžeme naukladať blízko k sebe, pretože do šírky už nepôjdu. Trošku sa nafúknu a mierne zružovejú. Ešte teplé ich obaľujeme v práškovom cukre. Ja do práškového cukru pridávam aj škoricový, lebo sú potom voňavejšie a aj farebnejšie.

    Šľahačkové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu je výsledok. Je tu presne 175 ks. (Upieklo sa 176, ale musela som jeden ochutnať. :-P)

    Šľahačkové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

fialka49
Za toľko mini hviezdičiek si zaslúžiš aspoň jednu hviezdičku Michelin.Mám podobný recept, my ale robíme takú strednú veľkosť a chutia výborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia