Sladký domáci jogurt do skla (fotorecept)

Autor receptu: petravoska

Tento jogurt nám robievala mamka, keď som bola malá. Veľmi sme ho so sestrou ľúbili jesť, dokonca musím povedať, že až potom, čo ho mamka začala robiť, tak som si jogurt obľúbila. A najviac mi chutí s černicovým kompótom. Samozrejme, každý si môže dať, aký len chce.

5-6
porcií

Suroviny

Postup

  1. 7 dcl mlieka odlejeme a dáme zohriať do hrnca.
  2. Vo zvyšných 3 dcl rozmiešame cukor, sušené mlieko a 2 lyžičky jogurtu.
  3. Keď mlieko zovrie zamiešame doň pripravenú zmes a necháme zovrieť.
  4. Potom rýchlo ochladíme v studenej vode tak, aby ostalo teplé, ale nie horúce. Primiešame zvyšok bieleho jogurtu.
  5. Plníme do fliaš.
  6. Budúci jogurt necháme ešte aspoň tri hodiny v teplej vode. Potom ho uložíme na tmavé miesto (pod deku?) a čakáme (približne 1 deň), kým zhustne.