Sladké zakysankové rožky

Autor receptu: dudina

Tento recept ma naučila moja kamarátka zo Záhoria..

50
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny- hladku múku, prášok do pečiva, smetoly, štipku soľi, 10 lyžic zakysanky vymiesime, najlepšie zamiesiť večer a na druhy deň snim pracovat.
  2. cesto si vyvalkame na hrubku okolo 1.5cm, z cesta nakrájame štvorce, ktoré plníme lubovoľne (orechy, mak, lekvár) zvynieme do tvaru rožka.
  3. Na vymastený plech poukladáme naplnené rožky a pečieme pri teplote 180 stupňou približne 20minut.. po upečení a vychladnutí ich obalíme v praškovom a vanilkovom cukre..Tieto rožky vydržia dlho mäkkúčke.. prajem dobrú chuť.