Sladká dobrota proti chrípke fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 23. novembra 2011

Výborná pochúťka proti chrípke, ktorú máme doma vyskúšanú:)

10 minút
príprava

Suroviny

 alebo sladký chlieb
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Med väčšinou používam podľa potreby. My máme radi túto zmes redšiu, tak pridám viac medu.

    Sladká dobrota proti chrípke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zázvor očistíme a nastrúhame. Ak si chceme urobiť zmes do zásoby zoženieme si veľký zázvor a môžeme skladovať v špajzi celú zimu.

    Sladká dobrota proti chrípke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Med a zázvor spolu premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť:)

    Sladká dobrota proti chrípke (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
Kombináciu medu a čerstvého zázvoru používam takmer každý deň,ale i s mätou v čaji.Takto ako nátierku som ešte neskúšala,e načase......
@zuzickaaa , skvele pre tych, co ranajkuju sladke chleby-vianocku. ja to tiez lubim, ale obmedzujem a jem cierny, celozrnny chlieb a zazvor jem kazdy den v mojom salate. Je skutocne zdavy a rovnako mad.
Toto vyskúšam. My síce jeme strúhaný zázvor každé ráno len tak, za lyžičku do pusy (áno, štípe...) ale ako obmena to môže byť dobré.
Jasne, dumbier je bajecny, ci uz na caj, do polievky ci na chlebik s maslom alebo medom. A naj.... su dumbierniky, ktore som na minule Vianoce piekla prvy raz v zivote. Na radu Varechaciek. A boli bajecne !
@Marikafil - Ty zvladnes za lyzicku struhaneho dumbiera len tak do üst ? ???????????
Ja ho mam rada tiez, ale taky cerstvo nastruhany priamo do ust by som zvladla tak akurat za "ministipku ".
@mvrekova ,ja si robím zázvorový čaj tak,že kúsok závoru škrabkou na zemiaky nastrúham do hrnčeka so sitkom,zalejem vriacou vodou a nechám vyluhovať asi 8 minút.Asi 2cm koreňa zázvoru na 300ml vody.Potom môžeme dochutiť mädom,citrónom ale i kúskami ovocia,mne veľmi chutí s grapefruitom.
Skúsim aj ja,zázvor mám v chladničke,tak spravím čaj. Zvyknem ho robiť z medovky a mäty.Tiež som nevedela pomer vody a zázvoru.Dakujem
teraz sa mi to akurat hodi , manzela chytilo akesi prechladnutie a ako kazdy chlap /???/ ma pocit , ze je to jeho koniec ...tak to dostane hned teraz!!!!
Ja robím čaj tak, že do sklenej kanvice nastrúham na hrubom strúhadle kúsok zázvoru - asi ako vlašský orech - a zalejem vriacou vodou (asi 1,2 litra) ... nechám vyluhovať 10 minút a podávam. Môže sa ochutiť medom a citrónom. Keď zázvor vyluhujeme dlho, máme čajík štipľavý ... :)
Super nápad. No ja som asi dala moc zazvoru, lebo mi ten med veľmi zredol, tak to uzivam po lyzickach kazdy den, lebo natierat sa to neda. Neviem kde som spravila chybu.
Zazvor-dumbier,jevelmi dobry,ale najlepsi je ak sa s neho urobi caj/na hrncek caju asi 3 kolieska trochu povarit,osladit medom/.Je hlavne dobry takto kto ma artritis denne hrncek takeho caju,ale kto berie aspirn denne tak so zazvorom opatrne poradit sa s lekarom,lebo zazvor riedi krv tak isto ako aspirin.

Pridaj komentár k receptu: