Škvarkové šunkou plnené žemle z domácej pekarne

mimit - fotkamimit, 16. novembra 2015
Škvarkové šunkou plnené žemle z domácej pekarne
Foto: mimit

Chcela som si upiect uzasne vyzerajuce zemle od @Medovnicek http://varecha.pravda.sk/recepty/zemle-plnene-udenym-masom-fotorecept/40549-recept.html. Ale potom som zistila, ze nemam mast, iba kupene najemno namlete skvarky, tak zacala Zobraziť celý popisChcela som si upiect uzasne vyzerajuce zemle od @Medovnicek http://varecha.pravda.sk/recepty/zemle-plnene-udenym-masom-fotorecept/40549-recept.html. Ale potom som zistila, ze nemam mast, iba kupene najemno namlete skvarky, tak zacala mala uprava receptu.

7
porcií

Suroviny

125 ml
0,5 ČL
10 g
250 g
1 ks
0,5 ČL
0,5 ČL
2 PL
Plnka:
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravila som si kvások z mlieka, cukru a droždia. Do domacej pekarne som si zatial, kym kvasok vykysol, dala muku, sol, vajce, korenie a dve lyzice najemno namletych skvarkov. Pridala som kvasok a nastavila pekaren na program cesto. Krasne vykyslo.

    Škvarkové šunkou plnené žemle z domácej pekarne - obrázok 1
  2. 2

    Bochnik cesta som si rozdelila na 7 casti, kazdu som naplnila sunkou, pod ktoru som dala asi pol cajovej lyzicky horcice. Na plechu s papierom na pecenie som zemlick nechala este podkysnut, potrela som ich vajickom a posypala sezamom, dala piect na 180 stupnov, kym nemali zlatisty vrch.

    Škvarkové šunkou plnené žemle z domácej pekarne - obrázok 2

Diskusia k receptu

jozka2
Si sikovna,dobre si sa vynasla a objavila nieco nove.5*
Zemlicky vyzeraju velmi chutne.
1x mimit