Foto: polovnicka
na 200 °C
Postup
-
1
Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) Pridáme mlieko s cukrom a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť. Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami. Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť . Necháme na teplom mieste 1 hodinu .
- 2
Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm . Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu. Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne, a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu.
- 3
Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry. Pečieme pri 200 ° C po dobu 20-25 minút. Posledných 5-10 minút, znížime teplotu na 180 ° C. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Škoricové milujem a ukladám do budúcna.
www.google.com/search?q=estonsky+kringel&ie=utf-8&...
rada dela variantu slanou se skvarkama a pecenou cibulkou, nebo s rozinkama, orechy Recept je velmi variabini a efektni .
@lucek82 kde v UK si? Ja Manchester :)