Škoricový veniec

polovnicka - fotkapolovnicka, 19. februára 2013
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
120 ml
1/2 čl alebo med
1 ks
30 g
štipka
15 g
300 g
Plnka:
50 g
3-4 PL
1-2 čl




Postup

  1. 1

    Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) Pridáme mlieko s cukrom a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť. Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami. Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť . Necháme na teplom mieste 1 hodinu .

  2. 2

    Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm . Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu. Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne, a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu.

  3. 3

    Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry. Pečieme pri 200 ° C po dobu 20-25 minút. Posledných 5-10 minút, znížime teplotu na 180 ° C. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.

Diskusia k receptu

radost
nedeľa ráno=kakavko a tvoj veniec...a je pôstu rýchly koniec!!!!:-)))
danielas
Aký milý a fajnový koláčik :D Uložím zatiaľ a prekvapím vnukov. Tento im bude chutnať, viem to
akeber
radost má pravdu :-) len čo moje chudnutie :-( , parádny veniec si šikula
polovnicka
@danielas bude určite..dnes som piekla a poviem na rovinu,že sa za ním len tak zaprášilo..raz dva bol zjedený..to je ako škoricové hniezdo.. fantastické..
helca103
určite výborný,len škoda,že kysnuté teraz nesmiem :-(
Škoricové milujem a ukladám do budúcna.
neposed
jej, to je krasne aj recept je krasne spracovany, no super
sonulienka
robievam ho aj som ho sem na varechu dala a plním aj makom aj orechami.
polovnicka
@sonulienka pozrela som si..ale vy máte väčší polomer surovín..tak ho máte väčší.. :-) ale nám takýto úplne stačil.. :-) ale musím vyskúšať tú makovú variantu..mak milujem.. ;-)
tiginko
@polovnicka polomer surovín je asi polovica z priemeru surovín že? :-) Prepáč, ja viem že si myslela pomer, len ma to trochu pobavilo :-)
janger
Tu fantasticku vonu pri peceni si uplne viem predstavit. V blizkej dobe skusim spravit. Krasne sa ti to podarilo.
chulia
Ja som uz vyskušala , jeden den az dva krat dvojitu davku. No skratka fantazia. Skvele, chutnučke voňave.Všetkym chutil. Rano ho pečiem znovu,už som si pripravila muku.
chulia
Takže som dala 1200, a už peciem další ,dakujem výborný!
chulia
Niežeby sme boli pažravy ale sme tri generacie vo velkom rod. dome a hned vedla ma domcek sestra ,tak nam to bolo naozaj malo a ešte taky chutnučky . No kto by odolal?
polovnicka
@chulia tak to verím..treba napiecť veľkú dávku.. :-) takže ste si urobili takú rodinnú atmosféru pri takejto pochúťke..teším sa,že chutilo.. :-D
lucek82
vyborne!!! Musim povedat ze som pouzila praskove drozdie jeden sacok, lebo v UK mi je tazko zohnat kockove kvasnice, ale vyrastlo to pekne a bolo to veeelmi chutne dakujeme!:)
lucek82
a este jedna vec, rozvalkala som to na menej ako 1 cm, to sa mi zda velmi hrube.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia