Škoricový veniec
Autor receptu: polovnicka
Postup
- Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) Pridáme mlieko s cukrom a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť.
Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami.
Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť . Necháme na teplom mieste 1 hodinu .
- Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm . Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu.
Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne, a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu.
- Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry.
Pečieme pri 200 ° C po dobu 20-25 minút. Posledných 5-10 minút, znížime teplotu na 180 ° C.
Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.