Škoricový veniec

Autor receptu: polovnicka

20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) Pridáme mlieko s cukrom a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť. Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami. Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť . Necháme na teplom mieste 1 hodinu .
  2. Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm . Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu. Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne, a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu.
  3. Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry. Pečieme pri 200 ° C po dobu 20-25 minút. Posledných 5-10 minút, znížime teplotu na 180 ° C. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.