Sedliacke syrové minifondue
Autor receptu: redakcia
Pochúťky pre úplných začiatočníkov.
10 porcií |
15-20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo žemlí zrežeme vršok a spodné časti vydlabeme. Slaninku nakrájame na drobné kocky a osmažíme dochrumkava. Zmiešame smotanu, topený syr, nadrobno nakrájané papriky, vychladnutú slaninku, pažítku a korenie.
- Tukom zo slaniny vytrieme vnútra žemličiek, naplníme syrovou zmesou.
- Položíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 10 minút. Podávame horúce.
- Náš tip: Do syrovej náplne môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie, napríklad nakrájanú šunku, nastrúhaný plesňový syr alebo najemno nakrájaný pór.