Sedliacke syrové minifondue

Autor receptu: redakcia

Pochúťky pre úplných začiatočníkov.

10
porcií
15-20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zo žemlí zrežeme vršok a spodné časti vydlabeme. Slaninku nakrájame na drobné kocky a osmažíme dochrumkava. Zmiešame smotanu, topený syr, nadrobno nakrájané papriky, vychladnutú slaninku, pažítku a korenie.
  2. Tukom zo slaniny vytrieme vnútra žemličiek, naplníme syrovou zmesou.
  3. Položíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 10 minút. Podávame horúce.
  4. Náš tip: Do syrovej náplne môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie, napríklad nakrájanú šunku, nastrúhaný plesňový syr alebo najemno nakrájaný pór.