Sedliacka omeleta
Autor receptu: evusik
Takýmto jedlám hovorím zbytkové. Sú to jedlá ktoré robím zo zbytkov buď od obeda, alebo z predchádzajúceho dňa.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Túto omeletu robím vždy keď mi ostanú zemiaky, ostatné ingrediencie pohľadám v chladničke a dám to čo tam nájdem, klobásku, párok, slaninu, údené .... a zeleninu - cibuľu, papriku, rajčinu, pórik, brokolicu .... no a samozrejme vajcia.
- Zemiaky na rozpálenom oleji opražíme do chrumkava. Pridáme pokrájanú papriku, rajčinu (môže byť aj lečo) cibuľu nakrájanú na mesiačiky a klobásku. Prudko opražíme až si klobáska pustí šťavu, osolíme, okoreníme, prikryjeme a podusíme toľko aby paprika bola mäkká ale nie rozvarená. Odokryjeme a vydusíme šťavu na minimum. Zalejeme rozmiešanými vajíčkami, posypeme petržlenovou vňaťou, zmiernime oheň a necháme stuhnúť. Ja omeletu pár minút opekám, potom úplne vypnem (varím na elektrike), prikryjem a nechám pod pokrievkou stuhnúť.
- Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou, šalátom podľa chuti.