Salajkové kvetinky

rigocka - fotkarigocka, 13. decembra 2011
Salajkové kvetinky
Foto: rigocka

Tento recept je od starkej a v našej rodine sa používa už roky. Je veľmi jednoduché,ale o to chutnejšie pečivo.

Suroviny

800 g
200 g
250 g
1 ks (amónium)
4 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spojíme do hladkého cesta.Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kvety,môžeme použiť však hocijakú formu,podľa výberu. Vykrojený kvietok (alebo iný tvar) namočíme najprv v mlieku a potom v kryštálovom cukri.Poukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre do bledo ružova. Plech vymažeme tukom a vysypeme múkou.

Diskusia k receptu

rigocka
Ja používam papier na pečenie,plech ostane čistý:))
marijanka712
to je vynikajúce ukladám aj ja si pamätam, že na Vianoce sa u nás piekli salajkové rezy ale bohužial rp nemám mamka ich pekávala a ja som si rp neodložila tak vás prosím ak ich niekto zoženie nech ich zavesí na varechu vypadali ako medové rezy. tvoj rp ma zaujal škoda, že nie je k tomu fotoa iste vyskúšam
sovka62
Takéto jednoduché mám rada, na Vianoce ich piecť nebudem, už by som toho mala veľmi veľa, ale veď oni sa zjedia aj inokedy, tak si recept ukladám.
rigocka


Fotky nemám,lebo ma ani nenapadlo si ich odfotiť:),nabudúce:)
baculata
Tieto keksíky nemaju chybu, rozplývaju sa na jazyku, výborné hned po upečení, aj po skladovaní, fajnové. Už cesto ma milo prekvapilo, presne podla receptu bez dodatočného pridávania muky a pod. Velke dakujem za recept.
rigocka
Som rada,že Ti chutia.Aj ja ich pečiem veľmi rada,lebo sú jednoduché a trvanlivé:)
hubata
Priznám sa že so salajky som ešte nepiekla. Voľakedy strašne dávno doniesla kolegyňa od mamy z okolia R. Soboty salajkové drobné pečivo - ale na slano. Ale recept sa mi stratil. Ak by som nedala cukor, dali by sa upiecť aj na slano @rigocka ? Ukladám aj tento sladký recept, takéto jednoduché šup-šup hotové mám rada a šporujem si ich. Vďaka.
marcy
so salajkou som robila krémešové cesto....smrad poriadný,ale krehkosť cesta famózna :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia