Rýchly ryžový nákyp

Autor receptu: milka95

Tento recept som opísala z nejakých novín.Príprava nezaberie veľa času ,keď som prišla z práce asi za hodinku nákyp bol pripravený. Keď trochu vychladol mohol sa konzumovať.

8 - 10
porcií
15 minút minút
príprava
1 hod. minút
na 180 -200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pekačik , alebo klasický hlboký plech ( do rúry ) nahrubo vymažeme Herou, rovnomerne posypeme ryžou, zalejeme 2/3 litra mlieka,posypeme 2 PL cukru, naukladame plátky ošupaných jablk, aj ( na kusky nakrajaných čerstvých marhul ), aj kôpky jamu rovnomerne rozložíme , keď robíme len s jablkami (posypeme škoricou), 2 PL cukru , a vanilkovým cukrom.
  2. Vložíme do vopred vyhriatej rúry ( elektr. na 200 stupňou celzia ). Po pol hodine stredného pečenia pri 180 - 200 stupňoch celzia zalejeme zostavajúcim mliekom a dopečieme asi 20 - 30 minút do ružová. Necháme vychladnúť, porcujeme , na tanieri posypeme cukrom a polejeme sirupom . DOBRU CHUŤ !