Slané variácie z lístkového cesta

diabambulkaDiabambulka, 36 ročná žena, Rajec, 17. októbra 2010 17:03
Ďalšie jej recepty »

Suroviny

JEMNÉ SYROVÉ TYČINKY:
400 g
100 g
2 PL
100 g, nastrúhaná alebo ementál
1/2 čajovej lyžičky
ŠUNKOVO-SYROVÉ KOLIESKA :
400 g
2 ks v črievku
40 dkg nakrájaná
100 g nastrúhaný
SALÁMOVÉ KOLIESKA :
200 g
100 g
150 g nastrúhaný

Postup prípravy

  1. 1

    JEMNÉ SYROVÉ TYČINKY: Cesto rozvaľkáme na 1/2 cm. Mlieko rozhabarkujeme so žľtkom a potrieme povrch cesta, posypeme strúhanou nivou, preložíme, znovu rozvaľkáme a posypeme nastrúhaným eidamom a posypeme mletou červenou paprikou. Rozvaľkáme na 3 mm a nakrájame pásiky dlhé 8 cm a stočíme. Poukladáme na plech a pečieme na 210 stupňov 8-10 min. Vrch potrieme zvyšným vajíčkom.

    Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 1
  2. 2

    ŠUNKOVO-SYROVÉ KOLIESKA : Vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme na 1/2. Každú 1/2 natrieme 1 celým čievkom syrokrému a poukladáme šunku a posypeme stúhanou nivou. Celé to zroľujeme do tvaru rolády a nakrájeme tak na 0,5 cm kolieska. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. a pečieme pri 180 stupňoch 20 minút.

    Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 2
  3. 3

    SALÁMOVÉ KOLIESKA : Rozvaľkáme si lístkové cesto, natrieme ho kečupom, posypeme pizza korením a poukladáme na vrch šunkovu alebo suchú salámu. Zatočíme do rolády a buď to pečieme v celku ako závin a po upečení nakrájame, alebo si to môžme nakrájať na trojuholníky a upecť. So salámou je to slanšie a odporúčala by som to piecť ako závin, pretože sa to lístkové cesto pri pečení šmýka zo salámy a konečný výsledok nieje až taký pekný. Lepšie sa to robí so šunkou:-) ale so salámou to ma lepšiu chuť.

    Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť

ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist