Slané variácie z lístkového cesta

Slané variácie z lístkového cesta
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 17. októbra 2010 17:03Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

JEMNÉ SYROVÉ TYČINKY: Cesto rozvaľkáme na 1/2 cm. Mlieko rozhabarkujeme so žľtkom a potrieme povrch cesta, posypeme strúhanou nivou, preložíme, znovu rozvaľkáme a posypeme nastrúhaným eidamom a posypeme mletou červenou paprikou. Rozvaľkáme na 3 mm a nakrájame pásiky dlhé 8 cm a stočíme. Poukladáme na plech a pečieme na 210 stupňov 8-10 min. Vrch potrieme zvyšným vajíčkom.
Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 1

2

ŠUNKOVO-SYROVÉ KOLIESKA : Vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme na 1/2. Každú 1/2 natrieme 1 celým čievkom syrokrému a poukladáme šunku a posypeme stúhanou nivou. Celé to zroľujeme do tvaru rolády a nakrájeme tak na 0,5 cm kolieska. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. a pečieme pri 180 stupňoch 20 minút.
Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 2

3

SALÁMOVÉ KOLIESKA : Rozvaľkáme si lístkové cesto, natrieme ho kečupom, posypeme pizza korením a poukladáme na vrch šunkovu alebo suchú salámu. Zatočíme do rolády a buď to pečieme v celku ako závin a po upečení nakrájame, alebo si to môžme nakrájať na trojuholníky a upecť. So salámou je to slanšie a odporúčala by som to piecť ako závin, pretože sa to lístkové cesto pri pečení šmýka zo salámy a konečný výsledok nieje až taký pekný. Lepšie sa to robí so šunkou:-) ale so salámou to ma lepšiu chuť.
Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 3

4

Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 17. októbra 2010 o 20:49
    skvelé recepty...vdaka...


  • ketty3811, 17. októbra 2010 o 20:54
    veľmi pekné,urobím k vínku :-)))


  • babidka, 17. októbra 2010 o 21:05
    vyzera to taaak dobre a superkaloricky , ze asi neodolam :-) Aby som mala alibi , tak to urobim "akoze pre navstevu" / ako radi klameme sami seba pri takych pochutkach/ "-))))))))


  • adamko159, 18. októbra 2010 o 08:05
    takéto slanne mňamky máme z listkového cesta velmi radi,je to rýchle a všetkým to chutí........dakujeme za nové recepty!


  • paveljrk, 18. októbra 2010 o 09:47
    Krásne to vyzerá hotové na tanieri.Už to je v mojej kk.


  • veronka8, 18. októbra 2010 o 15:09
    z akej značky cesta to bolo?
    v poslednom čase je cesto nekvalitné a tak si ho robím sama............
    krásne nafotené......


  • diabambulka, 18. októbra 2010 o 17:14
    ahoj Veronika8 ja som použila tescove listkove cesto a z obchodej siete albert.


  • zdezda, 19. októbra 2010 o 12:13
    výborné pochúťky:-)


  • bublika, 16. novembra 2010 o 18:22
    parada uz je tam (KK) a ja zvyknem šunkovu salámu suchsiu salámu postruhat resp. pokrajat na pasiky a tak oblozit cesto....


  • hviezdickaz, 15. januára 2011 o 23:51
    toto zboznujem... ja tam davam este aj dalsie prisady :) mnam !!!


  • diabambulka, 16. januára 2011 o 11:42
    ahoj hviezdickaz, potešila si, inak vitaj medzi varecháčmi a veľmi radi sa necháme inšpirovať:-)))


  • zifi, 21. decembra 2011 o 18:03
    Vyborny typ na slane ... na Silvestra budu na 100 pro :-)


  • diabambulka, 21. decembra 2011 o 19:21
    zifi, aj ja sa chystám medzi sviatkami veru niečo slané upiecť z lístkového ceta, bude to príjemná zmena a určite padnú veľmi rýchlo :-)))


  • babina28, 28. decembra 2011 o 12:51
    máš to pekne a určite tieto tvoje budem piecť


  • lucia82, 16. októbra 2012 o 17:43
    ja robim ticinky so slaninkou,,,maju strasnýýý uspech,,,a kolieska podobne ako ty,,,,skoro kazdej návsteve,,,:O)))


  • lucia82, 16. októbra 2012 o 17:44
    pardon tycinky,,,,sa cervenam,,,


  • diabambulka, 16. októbra 2012 o 17:46
    Ooo prezraď ako ich robís a čo tam davas na tie slaninkove, mňam. Rada sa nechám inšpirovat a vyskúšam;0)


  • andulicek, 19. novembra 2012 o 11:27
    ja som tu roladu uz robila aj z listkoveho aj z kysnuteho cesta, len ja mam taky maly problem a to je zvinutie cesta... nikdy to nespravim dobre, nech sa akokolvek snazim a potom sa mi to aj tak rozpada... mate na to nejaky trik, ako to spravit co najlepsie?


  • diabambulka, 19. novembra 2012 o 17:16
    andulicek niekedy sa to rozpadá ak je tam veľa plnky...


  • grandma, 17. októbra 2013 o 07:30
    Vyzerá to úžasne, skvelý nápad, určite vyskúšam.


  • diabambulka, 17. októbra 2013 o 23:19
    @grandma URčITE ODPORúčAM :-)


  • hanak, 19. decembra 2013 o 15:21
    @diabambulka , super RP. Narobil som dcére na firemný večierok a zožalo to veľký úspech. Aj " rozpišťaní" Kórejci pri tom mrnčali spokojnosťou. Vďaka za skvelý RP. Na vianoce robim opäť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist