Slané variácie z lístkového cesta

Slané variácie z lístkového cesta
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 17. októbra 2010 17:03Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

JEMNÉ SYROVÉ TYČINKY: Cesto rozvaľkáme na 1/2 cm. Mlieko rozhabarkujeme so žľtkom a potrieme povrch cesta, posypeme strúhanou nivou, preložíme, znovu rozvaľkáme a posypeme nastrúhaným eidamom a posypeme mletou červenou paprikou. Rozvaľkáme na 3 mm a nakrájame pásiky dlhé 8 cm a stočíme. Poukladáme na plech a pečieme na 210 stupňov 8-10 min. Vrch potrieme zvyšným vajíčkom.
Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 1

2

ŠUNKOVO-SYROVÉ KOLIESKA : Vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme na 1/2. Každú 1/2 natrieme 1 celým čievkom syrokrému a poukladáme šunku a posypeme stúhanou nivou. Celé to zroľujeme do tvaru rolády a nakrájeme tak na 0,5 cm kolieska. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. a pečieme pri 180 stupňoch 20 minút.
Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 2

3

SALÁMOVÉ KOLIESKA : Rozvaľkáme si lístkové cesto, natrieme ho kečupom, posypeme pizza korením a poukladáme na vrch šunkovu alebo suchú salámu. Zatočíme do rolády a buď to pečieme v celku ako závin a po upečení nakrájame, alebo si to môžme nakrájať na trojuholníky a upecť. So salámou je to slanšie a odporúčala by som to piecť ako závin, pretože sa to lístkové cesto pri pečení šmýka zo salámy a konečný výsledok nieje až taký pekný. Lepšie sa to robí so šunkou:-) ale so salámou to ma lepšiu chuť.
Slané variácie z lístkového cesta - obrázok 3

4

Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 17. októbra 2010 o 20:49
    skvelé recepty...vdaka...


  • ketty3811, 17. októbra 2010 o 20:54
    veľmi pekné,urobím k vínku :-)))


  • babidka, 17. októbra 2010 o 21:05
    vyzera to taaak dobre a superkaloricky , ze asi neodolam :-) Aby som mala alibi , tak to urobim "akoze pre navstevu" / ako radi klameme sami seba pri takych pochutkach/ "-))))))))


  • adamko159, 18. októbra 2010 o 08:05
    takéto slanne mňamky máme z listkového cesta velmi radi,je to rýchle a všetkým to chutí........dakujeme za nové recepty!


  • paveljrk, 18. októbra 2010 o 09:47
    Krásne to vyzerá hotové na tanieri.Už to je v mojej kk.


  • veronka8, 18. októbra 2010 o 15:09
    z akej značky cesta to bolo?
    v poslednom čase je cesto nekvalitné a tak si ho robím sama............
    krásne nafotené......


  • diabambulka, 18. októbra 2010 o 17:14
    ahoj Veronika8 ja som použila tescove listkove cesto a z obchodej siete albert.


  • zdezda, 19. októbra 2010 o 12:13
    výborné pochúťky:-)


  • bublika, 16. novembra 2010 o 18:22
    parada uz je tam (KK) a ja zvyknem šunkovu salámu suchsiu salámu postruhat resp. pokrajat na pasiky a tak oblozit cesto....


  • hviezdickaz, 15. januára 2011 o 23:51
    toto zboznujem... ja tam davam este aj dalsie prisady :) mnam !!!


  • diabambulka, 16. januára 2011 o 11:42
    ahoj hviezdickaz, potešila si, inak vitaj medzi varecháčmi a veľmi radi sa necháme inšpirovať:-)))


  • zifi, 21. decembra 2011 o 18:03
    Vyborny typ na slane ... na Silvestra budu na 100 pro :-)


  • diabambulka, 21. decembra 2011 o 19:21
    zifi, aj ja sa chystám medzi sviatkami veru niečo slané upiecť z lístkového ceta, bude to príjemná zmena a určite padnú veľmi rýchlo :-)))


  • babina28, 28. decembra 2011 o 12:51
    máš to pekne a určite tieto tvoje budem piecť


  • lucia82, 16. októbra 2012 o 17:43
    ja robim ticinky so slaninkou,,,maju strasnýýý uspech,,,a kolieska podobne ako ty,,,,skoro kazdej návsteve,,,:O)))


  • lucia82, 16. októbra 2012 o 17:44
    pardon tycinky,,,,sa cervenam,,,


  • diabambulka, 16. októbra 2012 o 17:46
    Ooo prezraď ako ich robís a čo tam davas na tie slaninkove, mňam. Rada sa nechám inšpirovat a vyskúšam;0)


  • andulicek, 19. novembra 2012 o 11:27
    ja som tu roladu uz robila aj z listkoveho aj z kysnuteho cesta, len ja mam taky maly problem a to je zvinutie cesta... nikdy to nespravim dobre, nech sa akokolvek snazim a potom sa mi to aj tak rozpada... mate na to nejaky trik, ako to spravit co najlepsie?


  • diabambulka, 19. novembra 2012 o 17:16
    andulicek niekedy sa to rozpadá ak je tam veľa plnky...


  • grandma, 17. októbra 2013 o 07:30
    Vyzerá to úžasne, skvelý nápad, určite vyskúšam.


  • diabambulka, 17. októbra 2013 o 23:19
    @grandma URčITE ODPORúčAM :-)


  • hanak, 19. decembra 2013 o 15:21
    @diabambulka , super RP. Narobil som dcére na firemný večierok a zožalo to veľký úspech. Aj " rozpišťaní" Kórejci pri tom mrnčali spokojnosťou. Vďaka za skvelý RP. Na vianoce robim opäť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist