Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Mám rada k rýchlej príprave večere vykostené karé z konca , kde začína krkovička,je to oveľa šťavnatejšie ako krátke. Je to jednoduché a manželov jazýček je v nebíčku.

5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. umyté karé , nakrájam na množstvo aké spotrebujem ,je to najlepšie čerstvé, (umývam v celku) , vyklepem , pokorením korenie na steak a pečené , nesolím , 3.6.2010 čas: 19.13 h
  2. Okorenené rezne natriem horčicou , obalím v solamyle čas : 19.15 h
  3. dáme vodu do taniera ,rezne rýchlo prepláchneme vo vode , musí to byť rýchlo !! na horúcu suchú panvicu dáme mokré rezne čas:19.18 h
  4. pečieme na stredne silnom plameni , rezne na panvici horčicou hore bez oleja alebo masti čas : 19.19
  5. otočíme na druhú stranu , pol min.prepečieme a prilejeme pol dcl vody , necháme na panvici do vyparenia , neprikrývam čas : 19.22
  6. medzi tým , ako sa piekli rezne , mala som pripravené už uvarené rezance , ktoré som jemne posypala bylinkovou soľou. celá tá príprava bola veľmi rýchlo a chutné mäkučké šťavnaté mäsko. servírovala som čas 19.40