Rýchla večera - karé s cestovinou (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Mám rada k rýchlej príprave večere vykostené karé z konca , kde začína krkovička,je to oveľa šťavnatejšie ako krátke. Je to jednoduché a manželov jazýček je v nebíčku.
5 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- umyté karé , nakrájam na množstvo aké spotrebujem ,je to najlepšie čerstvé, (umývam v celku) , vyklepem , pokorením korenie na steak a pečené , nesolím ,
3.6.2010 čas: 19.13 h
- Okorenené rezne natriem horčicou , obalím v solamyle
čas : 19.15 h
- dáme vodu do taniera ,rezne rýchlo prepláchneme vo vode , musí to byť rýchlo !! na horúcu suchú panvicu dáme mokré rezne
čas:19.18 h
- pečieme na stredne silnom plameni , rezne na panvici horčicou hore bez oleja alebo masti
čas : 19.19
- otočíme na druhú stranu , pol min.prepečieme a prilejeme pol dcl vody , necháme na panvici do vyparenia , neprikrývam
čas : 19.22
- medzi tým , ako sa piekli rezne , mala som pripravené už uvarené rezance , ktoré som jemne posypala bylinkovou soľou.
celá tá príprava bola veľmi rýchlo a chutné mäkučké šťavnaté mäsko.
servírovala som čas 19.40