Ruský krém

Autor receptu: barus87

Túto jednoduchú pochúťku si robím vždy, keď už neviem, čo by som "fajneho" zjedla... Navyše tento recept zvládne aj kuchársky antitalent :)

1 - 8
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale - Riaďte sa pokynmi na výrobu hustého krému. Najlepšie sa robí v pískacom hrnci (ja mám ešte ten starý hliníkový. Vyzerá otrasne, ale nedám naň dopustiť a nový nechcem).
  2. Medzitým si vezmeme plytšiu misu, resp. misu s tvarom, aký si želáme mať po vyklopení. Túto potrieme džemom a vysypeme orechmi.
  3. Piškóty namáčame v rume a poukladáme na orechy.
  4. Do pudingu vmiešame hrozienka namočené do rumu alebo vody (osobne ich tam nedávam).Vrstvíme puding - ovocie - puding - ovocie - puding - ovocie. Na poslednú - najvrchnejšiu vrstvu (puding) nasypeme mleté orechy, prikryjeme a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
  5. Po stuhnutí vyklopíme a podávame s veľkou dávkou šľahačky.
  6. Ak nemáte koho pohostiť alebo sa rozhodnete, že túto dobrotu zjete sami, môžete ju vyjedať aj z misy :) P.s.: Rum z tohto receptu môžete pokojne úplne vynechať a piškóty namáčať v šťave z kompótov.