Ruský krém
Autor receptu: barus87
Túto jednoduchú pochúťku si robím vždy, keď už neviem, čo by som "fajneho" zjedla... Navyše tento recept zvládne aj kuchársky antitalent :)
1 - 8 porcia |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale - Riaďte sa pokynmi na výrobu hustého krému. Najlepšie sa robí v pískacom hrnci (ja mám ešte ten starý hliníkový. Vyzerá otrasne, ale nedám naň dopustiť a nový nechcem).
- Medzitým si vezmeme plytšiu misu, resp. misu s tvarom, aký si želáme mať po vyklopení. Túto potrieme džemom a vysypeme orechmi.
- Piškóty namáčame v rume a poukladáme na orechy.
- Do pudingu vmiešame hrozienka namočené do rumu alebo vody (osobne ich tam nedávam).Vrstvíme puding - ovocie - puding - ovocie - puding - ovocie. Na poslednú - najvrchnejšiu vrstvu (puding) nasypeme mleté orechy, prikryjeme a necháme v chladničke poriadne stuhnúť.
- Po stuhnutí vyklopíme a podávame s veľkou dávkou šľahačky.
- Ak nemáte koho pohostiť alebo sa rozhodnete, že túto dobrotu zjete sami, môžete ju vyjedať aj z misy :)
P.s.: Rum z tohto receptu môžete pokojne úplne vynechať a piškóty namáčať v šťave z kompótov.