Rožtenka
Autor receptu: pacun110
Pre niekoho je takáto "rožtenka" regulérne hlavné jedlo,pre niekoho zákusok,niekto ju ani
za svet nevezme do úst a niekto si za ňou ide nohy dolámať! Ale je to nenáročné, lacné a
ľahké jedlo a kto ju má rád,tak mu spôsobí príval radosti,gastronomickej rozkoše a koncert
vône a chuti v ústach...
5 - 6 porcií |
25 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- ...určite je veľmi veľa spôsobov prípravy,ale u nás doma sme ju robili 1.x a to takto :
- ...rožky sme si nakrájali (dnes sme mali funkcie v kuchyni rozdelené - manželka krájala,strúhala, cukrila,ukladala a zapekala a ja som fotil) na centimetrové kolieska,ktoré sme pocukrili kryštáľovým cukrom,zaliali mliekom a zľahka premiešali. Umyté a očistené jablká sme nahrubo postrúhali a posypali škoricovým cukrom.
- ...plnotučný hrudkovitý tvaroh sme premiešali s cukrom kryštáľovým a vanilkovým a zapekaciu misu sme vymastili maslom a...
- ...vysypali strúhankou a ...
- ...začali,pekne vedľa seba, ukladat rožky.
- ...na rožky sme utľapkali nastrúhané jablká,ktoré časom pustili šťavu,tak sme dali aj tú!
- ...na to všetko tvaroh,
- ...ďalšie rožky,len tak, sem tam masla a ešte posypať strúhankou a škoricovým cukrom!
- ...čo nám ostali strúhané jabĺčka,tak sa na ne vrhla naša Lenka a véľmi jej chutili!
- ...a takto vyzerá "rožtenka" po pol hodinke pečenia v rúre aj s odobratou degustačnou vzorkou. Je mierne pripečená,ale,aspoň je fajná, chrumkavá..
- ...trošku sa podegustuje,aj decká sa,pomaličky zbiehajú...
- ...a s radosťou a úsmevom na tvári,sa môže jesť - dobrú chuť ,priatelia! !
- ...a chutila veľmi !!!