Rožtenka

Autor receptu: pacun110

Pre niekoho je takáto "rožtenka" regulérne hlavné jedlo,pre niekoho zákusok,niekto ju ani za svet nevezme do úst a niekto si za ňou ide nohy dolámať! Ale je to nenáročné, lacné a ľahké jedlo a kto ju má rád,tak mu spôsobí príval radosti,gastronomickej rozkoše a koncert vône a chuti v ústach...

5 - 6
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. ...určite je veľmi veľa spôsobov prípravy,ale u nás doma sme ju robili 1.x a to takto :
  2. ...rožky sme si nakrájali (dnes sme mali funkcie v kuchyni rozdelené - manželka krájala,strúhala, cukrila,ukladala a zapekala a ja som fotil) na centimetrové kolieska,ktoré sme pocukrili kryštáľovým cukrom,zaliali mliekom a zľahka premiešali. Umyté a očistené jablká sme nahrubo postrúhali a posypali škoricovým cukrom.
  3. ...plnotučný hrudkovitý tvaroh sme premiešali s cukrom kryštáľovým a vanilkovým a zapekaciu misu sme vymastili maslom a...
  4. ...vysypali strúhankou a ...
  5. ...začali,pekne vedľa seba, ukladat rožky.
  6. ...na rožky sme utľapkali nastrúhané jablká,ktoré časom pustili šťavu,tak sme dali aj tú!
  7. ...na to všetko tvaroh,
  8. ...ďalšie rožky,len tak, sem tam masla a ešte posypať strúhankou a škoricovým cukrom!
  9. ...čo nám ostali strúhané jabĺčka,tak sa na ne vrhla naša Lenka a véľmi jej chutili!
  10. ...a takto vyzerá "rožtenka" po pol hodinke pečenia v rúre aj s odobratou degustačnou vzorkou. Je mierne pripečená,ale,aspoň je fajná, chrumkavá..
  11. ...trošku sa podegustuje,aj decká sa,pomaličky zbiehajú...
  12. ...a s radosťou a úsmevom na tvári,sa môže jesť - dobrú chuť ,priatelia! !
  13. ...a chutila veľmi !!!