Rožkové pirohy

renate - fotkarenate, 16. augusta 2011
Rožkové pirohy
Foto: renate

Tento recept nie je môj, dala mi ho kamarátka a ja sa s vami podelím.

Suroviny

5 ks



Postup

  1. 1

    rožky nakrájame na kocky

    Rožkové pirohy - obrázok 1
  2. 2

    zalejeme mliekom tak, aby boli rožky napité, ale aby neplávali.

    Rožkové pirohy - obrázok 2
  3. 3

    teraz necháme postáť min. 15 min. Potom zasypeme polohrubou múkou a vypracujeme cesto. Múku prisypávame postupne tak, aby sa cesto nelepilo...ja som použila cca 400 g.

    Rožkové pirohy - obrázok 3
  4. 4

    vypracované cesto je vláčne a dobre sa s ním pracuje

    Rožkové pirohy - obrázok 4
  5. 5

    cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska

    Rožkové pirohy - obrázok 5
  6. 6

    na koleska malými lyžičkami dáme slivkový lekvár

    Rožkové pirohy - obrázok 6
  7. 7

    hotové pirohy dáme variť do osolenej vriacej vody, prelejeme studenou vodou, odkvapkáme a podávame so spraženým maslom a makovou posýpkou. Sú mäkkučké a veľmi chutné!

    Rožkové pirohy - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Rožkové pirohy - obrázok 8

Diskusia k receptu

renama
mňam.......................mám normálne chuť. U nás idú pirohy na všelijaký spôsob. Ukladám KK
evanaaa
Robila som ich pred časom, mám aj v mrazničke pár, len neviem, aké budú po rozmrazení. Ale som robila slivkové gule, nabudúce urobím perky-pirohy s lekvárom ako ty.
sjuz
áno, poznám, práve z varechy:),kedysi ich sem ktosi pridal, už som ich robila, majú však nevýhodu - že s musia zjesť čerstvé, pretože tvrdnú.
renate
presne tak ancicka....u nás sa jedia na obed, potom si deti stále zohrievajú, naberajú, manžel prišiel podvečer a stále sú mäkké. No o dva dni každé jedlo stvrdne :-DDDDD
ela77
potvrdzujem z vlastnej skúsenosti, že pirohy z tohto cesta sú výborné, ja som ich získala tiež na nejakom fóre ako -zázrak z Olomouce a odvtedy robím aj bryndzové iba z tohto cesta i keď predtým sme mali oblúbené zo zemiakového. Práve že to zemiakové sa mi teraz zdá že bývalo ťažšie a hneď ztuhlo a stvrdlo. Tieto rožkové sú ozaj výborné a robievam z nich aj zásobu do mrazáku. Nie je problém ich potom uvariť. Sú ako by boli len práve čerstvo urobené a hlavne že s cestom sa robí veľmi dobre.
tatranka
Nerobím,vyskúšam.Pekný recept.Nie vždy sa mi chce robiť zemiakové cesto.Takto je to asi oveľa skôr.
sovka62
Vyskúšala som @cistinkin recept hneď ako ho pridala a je to naozaj veľmi dobrý nápad. Robila som podľa neho lekvárové perky, pirohy plnené údeným mäsom, ovocné gule a dokonca aj šúľance. Všetko bolo výborné a recept som už poposúvala po celej rodine.
mariaklara
Krásne pirohy, škoda len, že som sa dala na zdravú výživu, vlastne pokračujem v nej. Totiž od Veľkej noci som ju trochu zanedbala a pribrala som tri kilá. Bolo to aj tým, že som na varechu dávala recepty. No a teraz som znovu naštartovaná na predošlé stravovanie. Ale manželovi ich určite urobím.
zdezda
:-) sú výborné, rýchle, tiež ich poznám od cistinky :-)
elisticka
my sme ich robili doma este skor ako zemiakove tak ich robim straaaaaaaaasne vela rokov aj gulky slivkove z takeho cesta.. je to sikovne a vyboerne:-)))
coldbery
Ja som ich jedla po prvýkrát a veľmi mi to chutilo....Renička na vzhľad aj chuť sú výborne....:)))))
babkamt
Renate,recept ukladám do kk,vyskúšam.Včera som robila slivkové gule,dala dom ich do mrazáku na tácku .Evanaaa,ja keď vyberiem zamrznuté slivky,tak ich hneď varím,nenechám ich rozmraziť,potom sú ako čerstvé.
hanach
Perky a pirohy so slivkovým lekvárom milujeme. Len tento rok nám opadali všetky červavé slivky. Zopár som zachránila aspoň na koláč s posýpkou ale urobím aj toto.Lekvár - povydlo kúpim dávam aj do domácich parených buchiet. Mňam.
katkaszaboova
Sánka dolu, toto vidím prvýkrát, ale určite vyskúšam! zemiakové cesto sa mi nechce robiť, lebo je dosť lepkavé, zle sa s ním pracuje, no z takéhoto cesta budeme pirohy jesť častejšie. vďaka za recept!
nitranka
Úžasné pirôžky! Sú nádherne voňavé, chutné a jednoduché!Vyskúšala som a odteraz len takto :)
jezibabka59
joooooj to je mňamka prave sme sa s manzelom dojedli,ledva funime ,skusala som to prvy krat su naozaj super..
aajka
Ja z tohto cesta robím aj slivkové knedle a sú super. Ďakujem za tip
jamalinka
ja som našla tento rcp tu na vareche pod názvom Liptovské pirohy a môžem potvrdiť, že sú vynikajúce, robím ich už dosť dlho so všetkými možnými plnkami, najviac však vnukovi bryndzové, sú naozaj výborné, zvyknem si ráno (väčšinou v sobotu)zarobiť cesto a nechať
postáť asi tak 2-3 hodiny a potom s ním pracujem. No a keďže
chodím do práce tak si zostaté zarobené cesto odložím do uzatvorenej nádoby do chladničky a niekoľko dní si urobím len toľko čo vnuk zje čerstvé, cesto je stále vláčne a dobre sa s ním pracuje a pirohy, knedlíky či aj rezance sú stále čerstvé, vyskúšajte.