Foto: renate
Tento recept nie je môj, dala mi ho kamarátka a ja sa s vami podelím.
Postup
-
1
rožky nakrájame na kocky
-
2
zalejeme mliekom tak, aby boli rožky napité, ale aby neplávali.
-
3
teraz necháme postáť min. 15 min. Potom zasypeme polohrubou múkou a vypracujeme cesto. Múku prisypávame postupne tak, aby sa cesto nelepilo...ja som použila cca 400 g.
-
4
vypracované cesto je vláčne a dobre sa s ním pracuje
-
5
cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska
-
6
na koleska malými lyžičkami dáme slivkový lekvár
-
7
hotové pirohy dáme variť do osolenej vriacej vody, prelejeme studenou vodou, odkvapkáme a podávame so spraženým maslom a makovou posýpkou. Sú mäkkučké a veľmi chutné!
-
8
Dobrú chuť!
ibaže by si ich nechala dva dni stáť,tak by vtedy stvrdli.Ja si myslím,že každý urobí toľko že sa pojedia.
varecha.pravda.sk/recepty/pirozky-z-rozkov-fotorecept/173...
:-)
www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432...
a na slano z bryndzou sú tiež fajnové.
postáť asi tak 2-3 hodiny a potom s ním pracujem. No a keďže
chodím do práce tak si zostaté zarobené cesto odložím do uzatvorenej nádoby do chladničky a niekoľko dní si urobím len toľko čo vnuk zje čerstvé, cesto je stále vláčne a dobre sa s ním pracuje a pirohy, knedlíky či aj rezance sú stále čerstvé, vyskúšajte.