Rozbíf
Autor receptu: makepeaca
Tento recept je vhodný pre slávnostné príležitosti, prípadne na studené, obložené misy
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu roštenku v celku jemne okorením grilovacím korením a naložíme do oleja.
Na noc uložíme do chladničky.
- Na druhé deň mäso vyberieme a vložíme do pekáča. Rúru zapnene a rozohrejeme.
Do pekáča pridáme olej a na platni šporáka zo všetkých strán opečieme do hneda.
- Opečené mäso dáme do rúry a pečieme. Mäso často kontrolujeme, cca po 10 minútach a povrch oblievame šťavou z výpeku. Celkovo mäso pečieme cca 1 hodinu.
- V druhej polovici pečenia pridáme trochu teplej vody a worčesterovú omáčku a dopečime.
- Upečené mäso vyberieme a trochu necháme v pekáči postáť. Potom krájame ostrým nožom na tenké plátky
- Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Rozbíf môžeme podávať aj s tatárskou omáčkou.
- Ideálne je použiť rozbíf nakrájaný na tenké plátky na studené obložené misy, ktoré bohato a pestro dekorujeme.