Rozbíf

Autor receptu: makepeaca

Tento recept je vhodný pre slávnostné príležitosti, prípadne na studené, obložené misy

15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädziu roštenku v celku jemne okorením grilovacím korením a naložíme do oleja. Na noc uložíme do chladničky.
  2. Na druhé deň mäso vyberieme a vložíme do pekáča. Rúru zapnene a rozohrejeme. Do pekáča pridáme olej a na platni šporáka zo všetkých strán opečieme do hneda.
  3. Opečené mäso dáme do rúry a pečieme. Mäso často kontrolujeme, cca po 10 minútach a povrch oblievame šťavou z výpeku. Celkovo mäso pečieme cca 1 hodinu.
  4. V druhej polovici pečenia pridáme trochu teplej vody a worčesterovú omáčku a dopečime.
  5. Upečené mäso vyberieme a trochu necháme v pekáči postáť. Potom krájame ostrým nožom na tenké plátky
  6. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Rozbíf môžeme podávať aj s tatárskou omáčkou.
  7. Ideálne je použiť rozbíf nakrájaný na tenké plátky na studené obložené misy, ktoré bohato a pestro dekorujeme.