Roládky s karamelovým krémom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, chvíľu šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Jemne zašľaháme žĺtky, kakao a múku. Pečieme pri 200 0C asi sedem minút.
  2. Karamelová plnka: cukor necháme upáliť na karamel, pridáme smotanu a necháme vychladnúť. Nakoniec pridáme dopenista vyšľahané maslo.
  3. Upečený plát rozkrojíme na dve časti, každý natrieme krémom. Na spodnú časť nasypeme lieskové oriešky a nakrájaný marcipán, potom zvinieme do rolády a necháme stuhnúť. Nakoniec pokrájame.
  4. Náš tip: Pri vianočnom pečení zostáva veľa odrezkov, ktoré môžeme odložiť do jednej nádoby a nakoniec z nich spracovať svoju vlastnú hmotu, ktorú dochutíme rumom, kokosom, postrúhanou čokoládou... Ak je hmota hustá, netvarovateľná, pridáme džem alebo vaječný likér. Ak je riedka, pridáme nejakú sypkú zmes.