Je čas keď ovocie zreje.Naoberala som v záhrade ríbezle a spravila skvelý a hlavne rýchly džem.
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ríbezle bez stopiek variť 10 minút, precediť cez gázu-/ja používam hlboké sitko/ šťavu plus cukor variť ešte 20 minút. Naliať do pohárov a sterilizovať.
- 2
Včera som ho varila,je super. Aj minulý rok som vyskúšala a nechcela som veriť,že bude taky tuhy. Mám ho overený,vyskúšajte a určite budete takto robiť ríbezľový džem každý rok.
- 3
Na 1 kg ríbezli dávam 1/2 kg cukru kryštálový .Nech sa Vám dari.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak to ti neverím, že bol super hustý. To máte asi na tom východe zase svoje svojrázne ríbezle. Asi je to tým, že ste bližšie ku krajine, kde zajtra znamenalo včera.
@evanaaa
Ak budeš variť ríbezľový džem, kúp si želírovací cukor buď diabetický alebo nediabetický. Odvážiš si ríbezle, odšťavíš ho a začneš ho variť. Pomaly a musíš ho neustále miešať aby sa ti neprihorel.V návode želírovacieho želé, nájdeš presný postup ako pripravíš džem. Nie je to žiadna veda. Hustotu si už zvolíš sama, akú chceš mať. Množstvo pridanej kyseliny citrónovej ti určí hustotu.
takto-ako píše @marta5-so sterilizovaním-som ešte nerobila..teraz už mám v pohárikoch..takže skúšať už nebudem..možno o rok..
V recepte nieje spomínaná žiadna voda, je potrebné nejakú pridať, alebo čerpám iba z ríbezlí?
ďakujem.
V recepte nieje spomínaná žiadna voda, je potrebné nejakú pridať, alebo čerpám iba z ríbezlí?
ďakujem.
A ešte jedna drobnosť k želírovaciemu cukru,je fajn ,ale nie je dobrý do džemov,ktoré sa tepelne spracovávajú(npr.do pečenia.
Tiež sa ríbezle pre svoj vysoký obsah pektínov používali v určitom množstve npr.k jahodám z ktorých sa varil džem