Ríbezľovo-lieskovcový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Jednoduchý koláč s jemnou chuťou lieskovcov a ríbezlí (ponúkam aj recept na výborný ríbezľový džem)
20 minút príprava |
30-35 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyšľaháme sneh.
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista a pridáme preosiatu múku (kypriaci prášok nedávam)
- Vlejeme horúcu vodu a pridáme pomleté lieskovce.
- Opatrne vmiešame tuhý sneh.
- Cesto dáme do olejom vymastenej okrúhlej formy, použila som formu s priemerom 24cm a pridáme ríbezle.
- Dáme do vyhriatej rúry a pečieme (pri plynovej, tretí stupeň) tých 30- 35 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené)
- Prajem dobrú chuť!
- Aj toto leto som varila ríbezľový džem, tak kto by chcel recept, nech sa páči je <a href="http://varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-dzem-a-kakaovy-kolac-s-marhulami/30563-recept.html">Tu</a>