Ríbezľovo-lieskovcový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Jednoduchý koláč s jemnou chuťou lieskovcov a ríbezlí (ponúkam aj recept na výborný ríbezľový džem)

20 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vyšľaháme sneh.
  2. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista a pridáme preosiatu múku (kypriaci prášok nedávam)
  3. Vlejeme horúcu vodu a pridáme pomleté lieskovce.
  4. Opatrne vmiešame tuhý sneh.
  5. Cesto dáme do olejom vymastenej okrúhlej formy, použila som formu s priemerom 24cm a pridáme ríbezle.
  6. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme (pri plynovej, tretí stupeň) tých 30- 35 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené)
  7. Prajem dobrú chuť!
  8. Aj toto leto som varila ríbezľový džem, tak kto by chcel recept, nech sa páči je <a href="http://varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-dzem-a-kakaovy-kolac-s-marhulami/30563-recept.html">Tu</a>