Rezy - ríbezľová indiánka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 23. novembra 2011
Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept)
Foto: ancicka

Je to môj vlastný recept.Veľmi chutný a kyselkavý rez.

24
porcií
60 minút
príprava
12-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
3 ks
3 ks
1 ks
2 čl
150 g
100 g
Puding:
200 g
1,5 dl
1 ks
1 ks
3 PL
šľahačka:
250 ml
250 g
podľa chutí
2,5 balíčka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny,

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    v miske ich zhnetiem,

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a na doske cesto vypracujem.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkam vo veľkosti plechu,ked cesto nejde naraz preložiť,kľudne ho rozdeľte na viac časti a preložte na vymastený plech.Nechám upiecť.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrebné suroviny na plnky.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do misky si dám sirup a dolejem vody,tak aby bolo 800 ml.Pridám puding ,vanilku a cukor podľa chuti.ked začne puding hustnúť,pridám ríbezle,preto až teraz,aby sa nerozvarili,lebo sú mrazené.Nechám prejsť varom a odstavím.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Trocha prechladnutý vylejem na vychladnuté cesto.Rozotriem.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyšľahám šľahačku a pridám tvaroh a zašľaham.Podľa chutí ocukrujem.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vyšľahánu dám na vychladnutý puding a rozotriem.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na šľahačku rozložím indiánky.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na indiánka rozotriem čokoládovu polevu./foto sa mi nejak nevydarilo/

  12. 12

    Podľa keksov pokrájam,ozdobím šľahačkou a ríbezľami.Dobrú chuť.

    Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Koláčik vyzerá aj farebne pekne.Ak je to tvoj samotný výtvor a návrh na recept,tak @ancicka milá,začni si hľadať vydavateľa na svoju kuchársku knižku. Nebudeš sa mať v nej za čo hanbiť.Ukladám do mojej kk.
@tatranka ,ja mám viac takých nápadov a to z toho dôvodu,že veľa ráz pečiem z toho čo mám v špajzi a chladničke.
Asi by sa zíšla taká kuchárska kniha ,kde sú na dnešné pomery jednoduché a chutné recepty.
s tou kuchárskou knihou to nie je až taký zlý nápad, tvoje recepty sú proste super a ak sa rozhodneš ju fakt vydať, daj vedieť a ja budem medzi prvými kupujúcimi
pripájam sa k varecháčkam, že mám tvoje receptíky vyskúšané a idem na istotu keď ich pripravujem- nemajú chybu a tento koláčik vyzerá prudko jedlý a že kyselkavý? super to je ono :-)))šup do kk
naozaj pochvala ako vždy na 1*
Ancicka patrí svojimi receptami medzi tých pár Varecháčok tu, ktoré pridávajú sem takéto úžasné koláče, dezertíky, torty a pod., Ak by sa dohodli a spojili, napísali by super kuchársku knihu o pečení, bol by to originál, lebo mnohé z tých výtvorov, ktoré sem niektoré z vás pridávajú, som nikde ešte nevidela. Škoda, že medzi nami nie je nejaký vydavateľ-editor, ktorý by sa toho chytil.
Aj táto ríbezľová dobrotka patrí medzi tie , ktoré by si v tej knihe zaslúžili čestné miesto.

Pridaj komentár k receptu: