Je to môj vlastný recept.Veľmi chutný a kyselkavý rez.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 čl |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| Puding: | |
| 200 g |
|
| 1,5 dl |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| šľahačka: | |
| 250 ml |
|
| 250 g |
|
| podľa chutí |
|
| 2,5 balíčka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny,
-
2
v miske ich zhnetiem,
-
3
a na doske cesto vypracujem.
-
4
Cesto rozvaľkam vo veľkosti plechu,ked cesto nejde naraz preložiť,kľudne ho rozdeľte na viac časti a preložte na vymastený plech.Nechám upiecť.
-
5
Potrebné suroviny na plnky.
-
6
Do misky si dám sirup a dolejem vody,tak aby bolo 800 ml.Pridám puding ,vanilku a cukor podľa chuti.ked začne puding hustnúť,pridám ríbezle,preto až teraz,aby sa nerozvarili,lebo sú mrazené.Nechám prejsť varom a odstavím.
-
7
Trocha prechladnutý vylejem na vychladnuté cesto.Rozotriem.
-
8
Vyšľahám šľahačku a pridám tvaroh a zašľaham.Podľa chutí ocukrujem.
-
9
vyšľahánu dám na vychladnutý puding a rozotriem.
-
10
na šľahačku rozložím indiánky.
-
11
Na indiánka rozotriem čokoládovu polevu./foto sa mi nejak nevydarilo/
- 12
Podľa keksov pokrájam,ozdobím šľahačkou a ríbezľami.Dobrú chuť.
- 12









a rozmýšľala som, že by stál za vyskúšanie. A teraz, keď viem, že je od ancicky, tak ho vyskúšam určite. Tvoje recepty mám vyskúšané skoro všetky a sú úžasné.
@dakujem .
Asi by sa zíšla taká kuchárska kniha ,kde sú na dnešné pomery jednoduché a chutné recepty.
naozaj pochvala ako vždy na 1*
Aj táto ríbezľová dobrotka patrí medzi tie , ktoré by si v tej knihe zaslúžili čestné miesto.