Rezy - ríbezľová indiánka (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Je to môj vlastný recept.Veľmi chutný a kyselkavý rez.
24 porcií |
60 minút príprava |
12-15 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravím si suroviny,
- v miske ich zhnetiem,
- a na doske cesto vypracujem.
- Cesto rozvaľkam vo veľkosti plechu,ked cesto nejde naraz preložiť,kľudne ho rozdeľte na viac časti a preložte na vymastený plech.Nechám upiecť.
- Potrebné suroviny na plnky.
- Do misky si dám sirup a dolejem vody,tak aby bolo 800 ml.Pridám puding ,vanilku a cukor podľa chuti.ked začne puding hustnúť,pridám ríbezle,preto až teraz,aby sa nerozvarili,lebo sú mrazené.Nechám prejsť varom a odstavím.
- Trocha prechladnutý vylejem na vychladnuté cesto.Rozotriem.
- Vyšľahám šľahačku a pridám tvaroh a zašľaham.Podľa chutí ocukrujem.
- vyšľahánu dám na vychladnutý puding a rozotriem.
- na šľahačku rozložím indiánky.
- Na indiánka rozotriem čokoládovu polevu./foto sa mi nejak nevydarilo/
- Podľa keksov pokrájam,ozdobím šľahačkou a ríbezľami.Dobrú chuť.