Raňajky pre zdravú výživu

tassiedevil - fotkatassiedevil, 27. mája 2014

Ako vidím, mnohí nedôverujete ovseným vločkám...zaradte si ich do svojej výživy, neoľutujete....

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

70 g podľa možnosti organické
200-250 ml alebo nízkotučné
1/2 ČL
2-3 PL (vlašské, brazílske,mandle mleté)
1 ČL
  alebo mrazené
4,-5 PL (ako náhrada za čučoriedky)
1 ks nastrúhané




Postup

  1. 1

    ovsené vločky a sojové alebo kravské mlieko uvaríme na kašu, kto ako má rád, hustejšiu alebo redšiu, pridáme čerstvé alebo mrazené čučoriedky alebo blueberries, naložíme na tanier, pokvapkáme medom, posypeme škoricou, mletými orechami a nakoniec nastrúhame jablko a raňajky sú hotové.... Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jozka2
dobtre ranajky si navaril,robim podobne a casto
jozka2
zabudla som dodat,ovsene vlocky vecer zalievam po domacku robenym kefirom,zakryte papierovym obruskom necham do rana na kredenci,probiot.potvorky sa postaraju o jeho spracovanie tak ze sa uz nemusi oatmeal varit a je lahsie stravitelny.
nadia56
vyborne ranajky, ja si pridavam este pohanku, vecer ju zalejem studenou pramenitou vodou a rano je makucka:-)
kukulienka71
Tiež varím ovs. vločky v mlieku na kašu, milujem teplé raňajky. Tvoja kombinácia sa mi páči, okrem čučoriedok, tie tam mne osobne nepasujú. Ale mám ich veľmi, veľmi rada :-)
safran
pekný tanier, pekné raňajky, pekná fotka :-) čučoriedky nemám, ale zajtra si to spravím čerešňami...
tassiedevil
blueberries a čučoriedky, nie,to nie je to isté, patria síce do tej istej rodiny, čučoriedky v preklade sú bilberries:) čučoriedky sú lepšie ale žiaľ tu ich nemáme....
Dakujem Vám všetkým za komentáriky:)
pusta
zdravé, chutné, vynikajúce.
ja zvyknem takto robievať ovsené vločky + ostatné, čo máš ty a + orechy + domáci jogurt.
nádherný tanier, perfektné foto.
ampara
Keď som pozrela na fotku, až ma hrklo, myslela som, že na vrchu je nastrúhaná uhorka, ale podľa surovín som zistila, že je to jabĺčko.
alex37
skvelé zdravé raňajky veru by som si aj dala, žiaľ sa ukázalo, že pre mňa nie sú vhodnou potravinou :-( , jedávala som ich na raňajky a mávala som neskutočné problémy s nafukovaním. Po porade s odborníčkou na výživu, sa dospelo k záveru, že vraj nie som typovo vhodná na konzumáciu ovsených vločiek a to mi vyslovene chutili. Odkedy ich nejedávam nemávam tieto problémy. Páčia sa mi tvoje raňajky, ja len pre upozornenie pre niekoho kto máva takéto problémy (pre info.) a nevie z čoho pochádzajú, lebo ja som to tiež považovala za nemožné, nakoľko sa jednalo o konzumáciu zdravých potravín.
safran
podľa TČM sa ovsené odporúčajú na chladné rána, tak u mňa dnes jačmenné, viem presne, prečo by mali byť čučoriedky, ale čerešní je plný strom :-) mlieko nedávam...
@alex áno, vie nám škodiť aj to, čo nám chutí...ešte sa rozlišuje, či boli ovsáky varené alebo iba zaliate podľa konštitučných typov (varené nemá kapha, nevarené vata, pitha)


alex37
@safran , krááásne si nafotila :-), nemá to chybu. Vločky som varila ale len v čistej vode...tak neviem... :-)
sandraviglasova
ja vločky raňajkujem, ale túto kombináciu nemusím :-) mlieko mi tam nesedí, vždy mi veľmi urýchli trávenie a vločky sa vo mne dlho neudržia :D chápete, tak ich radšej oprážam a jem ich s postrúhanými jablkami a mletou škoricou, alebo banánmi, orechami a medom :-)
safran
dúfajúc, že nám autor zdravých raňajok dovolí tento spam, @alex asi budeš váta (vysoká alebo tenká a štíhla) alebo pitha (pekná a súmerná (tvár aj telo) alebo kombinácia oboch...(treba brať stav po ukončení vývinu 18+) ostatné si isto budeš vedieť dohľadať sama, ak Ťa to bude zaujímať... @sandre asi odpovie autor sám rád :-) aspoň sa zasa niečo zaujímavé dozvieme, už sa teším :-)
tassiedevil
@sandraviglasova , pravdu povediac nechápem:) po prvé, že vynecháš to mlieko je omyl, okrádaš vlastne svoj organizmus o cenné biekoviny, ktoré sú veľmi dôležité v každej diéte.. bielkoviny a carbohydráty, to sú ako benzín v aute, nie je benzín,auto zastane a tak je to aj s ľudským organizmom...vieš, aj ja som bol kedysi v tvojom veku, a bolo jedno čo so zjedol, za chvíľu som bol hladný, mladý a zdravý organizmus strávi doslovne aj hrdzavé klince, tak akú šancu majú vločky??))) nakoniec tvoja alternatíva je tiež dobrá o tom nepochybujem... :) prajem pekný deň
@alex , samozrejme, že rozumiem čo hovoríš, každí sme iní...a pokiaľ tvoj organizmus netoleruje ovsené vločky, tak je niekde chyba a je potrebné si to overiť, že kde je problém.... tá odborníčka, ktorá ti povedala, že nie si typovo vhodná jesť vločky? aká to je diagnoza??? Takýchto odborníkov je žiaľ hodne a nemajú ani šajnu o čom hovoria....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia