Raffaello guľky

pn - fotkapn, 20. septembra 2015
Raffaello guľky
Foto: pn

tento recept mam od jednej kolegyne z prace,su chutne a hodia sa na každu priležitost

Suroviny

1/2 kg
1/2 kg
1/2 kg
1/2 kg
2,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vodu s cukrom si dame varit,ked nam to zacne vriet nechame este chviločku(cca 5 min) varit.potom odstavime a dame do toho margarin pokrajany.ked sa nam roztopil nechame vychladnut(može to bit vlažne) Medzi tym si dame do misky sušene mlieko a kokos.Po vychladnuti margarin s cukrovym syrupom pridame do kokosa a sušeneho mlieka a dobre vymiešame(ja to robim s rukou,tak sa to najlepšie spoji).Nechame vychladnut na izbovej teplote a robime gulky do ktorych možeme davat lieskovy orech.A obalime v kokose.Dame stuhnut do chladničky.

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Tiež mám taký recept a môžem potvrdiť že sú to ozaj dobré rafaelo guľky. Skorej, kedˇ dcéram chodili oblievači, záväzne som ich robila k Veľkej noci.
Myslím, že 99 centov by aj mali, ale prečítajte si zloženie na originál rafaelo, tiež to nie je bohviečo... Inak je toto celkom fajn recept, ja kokos veľmi nemusím, ale robili sme to na krúžku, potom sme to rozdávali po škole :D A celkom chutilo.
100 g šľahačky
25 g masla
200 g bielej čokolády
125 g strúhaného kokosu
75 g kokosu na obalenie
lúpané mandle

VO vodnom kúpeli zohriať smotanu, pridať maslo a bielu čokoládu, nechať rozpustiť. Neprehriať nad 40°c, lebo čokoláda sa rozpustí a trvá veľmi dlho, kým stuhne. Pridať kokos. Dať do chladničky vychladnúť. Robiť guľky, prípadne plniť olúpanou mandľou.
V pravom rafaele je tiež použitý palmový tuk, ale je zahustený sójovým lecitínom, ktorý je zdraviu prospešný. Margaríny sa vyrábajú z rastlinných tukov chemickou cestou. je to náročný proces, ktorý úplne zmení vlastnosti rastlinného tuku, samozrejme k horšiemu. Nedala by som svojmu decku palmarín posypaný cukrom ani za svet.
Je pravda, že margarín nie je veľmi zdravý, my sme to tiež robili z masla. Ale zase, v čom už dnes nie je chémia... ?
buchta a ty si myslíš, že ten recept od teba je príliš odlišný ?
Keby som robila rafaelo od Pn , robila by som ho z polovičnej dávky a použila by som maslo, verím, že by nebol "sajrajt "a mohli by ho
jesť a nie" žrať" všetci, ktorí by mal na Rafaelo chuť a bez výnimky aj deti.
Ty máš v recepte miesto sušeného mlieka - šľahačku a bielu čokoládu .
Neviem, koho recept je je kaloricky "výhodnejší". Nechcem rozpútavať žiadne negatívne vášne, ale tvoj výpočet na 99 centov bol od veci. Kto chce si kúpi, ale Varecha nie je o tom, aby sme tu vypočítavali ceny, ale o varení a odovzdávaní si skúseností, zaujímavých receptov, nápadov, inšpirácií.....
Okrem iného, neviem kto si, žena, muž? Odpovedáš v ženskom rode, na karte uvádzaš, že si 28 ročný používateľ, ale je mi to vlastne jedno.
Inak nemám nič proti tebe, máme právo na vlastný názor, len som mala potrebu zareagovať na "sajrajt a žranie".
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
@janara ,mozes pouzit aj maslo,dakujem za komentar.je smutne ked tu niekto da recept a druhy to komentuje,ze je to sajrajt a ze sa to žere....je mi z toho do placu.,
pn..ved kto chce si dá margarín, kto chce maslo..ale reakcia buchty bola otrasná....žiaľ aj takéto komenty sú tu.
Ja som si tvj recept uložila do KK, lebo väčšina receptov je so Salkom a tento tvoj nie..diki
pn..ved kto chce si dá margarín, kto chce maslo..ale reakcia buchty bola otrasná....žiaľ aj takéto komenty sú tu.
Ja som si tvj recept uložila do KK, lebo väčšina receptov je so Salkom a tento tvoj nie..diki
ked sme boli deti, ten margarin sme jedli s chlebom...mamka ked okrášľovala tortu tak vymiešala - bez mixeru - margarin s práškovím cukrom a pridala rôzne extráty ktoré obsahovali v sebe aj farbu, no a čo jej zvýšilo, to sme pojedli...a či bol vtedy margarín inší, neviem...
@janara nič som nepísala o kalóriách, ale o chemikáliách. Myslíš, že umelý tuk a cukor má menej kalórií ako maslo a šľahačka? Plusmínus je to to isté, nechce sa mi to počítať. Ak sa ti ale nepáči slovo žrať, tak to poviem ináč: Nebudem dobrovoľne otravovať seba a svoje deti jedmi, ktoré obsahuje margarín, stačí mi bohate rafinovaný cukor. Ja keď si niečo robím sama, tak si to robím preto, aby to bolo aspoň trochu lepšie, zdravšie a menej škodlivé ako to, čo kúpim. Ale to je môj názor, jedzte si čo chcete.
PS: SOm žena, mám 48 rokov, Varechu čítam už dávno, ale neprídávam recepty, lebo som počítačový analfabet, a všetko o mne bolo napísané v profile, skade sa to záhadne stratilo.
Pre neznalych typu bababuchta, ktori si mylia pojmy s dojmami, moderny margarin je zdrave jedlo, omnoho zdravsie ako maslo ci ine rastlinne nasytene tuky. Margariny sa v sucastnosti robia procesom emulgacie, zo zdravych rastlinnych olejov, s pouzitim emulgulatorov, vsetky masla normalnej kvality (typu Rama, Flora a pod, dokonca aj Hera je uz emulgovana). Takze nabuduce netarat a dostudovat. Okrem toho slahacka, maslo, biela cokolada a kokos to je vsetko nasyteny tuk. A dostudovat chemiu, netarat o chemii, lebo jedlo a varenie, to su chemicke reakcie v praxi...

Pridaj komentár k receptu: