Foto: pn
tento recept mam od jednej kolegyne z prace,su chutne a hodia sa na každu priležitost
Postup
-
1
vodu s cukrom si dame varit,ked nam to zacne vriet nechame este chviločku(cca 5 min) varit.potom odstavime a dame do toho margarin pokrajany.ked sa nam roztopil nechame vychladnut(može to bit vlažne) Medzi tym si dame do misky sušene mlieko a kokos.Po vychladnuti margarin s cukrovym syrupom pridame do kokosa a sušeneho mlieka a dobre vymiešame(ja to robim s rukou,tak sa to najlepšie spoji).Nechame vychladnut na izbovej teplote a robime gulky do ktorych možeme davat lieskovy orech.A obalime v kokose.Dame stuhnut do chladničky.
a tie kupované sú bez margarínu..??
pýtam sa ako neznalá..bo nekupujem..
25 g masla
200 g bielej čokolády
125 g strúhaného kokosu
75 g kokosu na obalenie
lúpané mandle
VO vodnom kúpeli zohriať smotanu, pridať maslo a bielu čokoládu, nechať rozpustiť. Neprehriať nad 40°c, lebo čokoláda sa rozpustí a trvá veľmi dlho, kým stuhne. Pridať kokos. Dať do chladničky vychladnúť. Robiť guľky, prípadne plniť olúpanou mandľou.
V pravom rafaele je tiež použitý palmový tuk, ale je zahustený sójovým lecitínom, ktorý je zdraviu prospešný. Margaríny sa vyrábajú z rastlinných tukov chemickou cestou. je to náročný proces, ktorý úplne zmení vlastnosti rastlinného tuku, samozrejme k horšiemu. Nedala by som svojmu decku palmarín posypaný cukrom ani za svet.
Keby som robila rafaelo od Pn , robila by som ho z polovičnej dávky a použila by som maslo, verím, že by nebol "sajrajt "a mohli by ho
jesť a nie" žrať" všetci, ktorí by mal na Rafaelo chuť a bez výnimky aj deti.
Ty máš v recepte miesto sušeného mlieka - šľahačku a bielu čokoládu .
Neviem, koho recept je je kaloricky "výhodnejší". Nechcem rozpútavať žiadne negatívne vášne, ale tvoj výpočet na 99 centov bol od veci. Kto chce si kúpi, ale Varecha nie je o tom, aby sme tu vypočítavali ceny, ale o varení a odovzdávaní si skúseností, zaujímavých receptov, nápadov, inšpirácií.....
Okrem iného, neviem kto si, žena, muž? Odpovedáš v ženskom rode, na karte uvádzaš, že si 28 ročný používateľ, ale je mi to vlastne jedno.
Inak nemám nič proti tebe, máme právo na vlastný názor, len som mala potrebu zareagovať na "sajrajt a žranie".
Ja som si tvj recept uložila do KK, lebo väčšina receptov je so Salkom a tento tvoj nie..diki
Ja som si tvj recept uložila do KK, lebo väčšina receptov je so Salkom a tento tvoj nie..diki
5*
tn.nova.cz/zpravy/testy/test-bilych-cokolad-je-to-...
Nikdy som ešte neskúšala robiť tzv. "Domáce Raffaello", lebo všetky recepty mi už z čítania pripadali dosť nudné. Nazvala by som ich Kokosové guľky. Kdežto pravé Raffaello po zahryznutí prekvapí oblátkou, lahodným krémom, mandľou a je šťavnaté. Jediný recept, ktorý som ochotná vyskúšať je ten Tvoj. Zdá sa mi najnormálnejší.